Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vėžys pasiglemžė nėštumo nutraukti nesutikusios 28-erių Vaidos gyvybę

Praėjusių metų liepą jaunai dviejų vaikų mamai Vaidai Vaičiūnienei (28 metai) teko rinktis, kieno gyvybė svarbesnė: jos pačios ar kūdikio, kurio laukiasi, – užpernai vasarą jai buvo diagnozuotas vėžys. Moteris nusprendė gimdyti, nors gydytojai patarė kitaip. Penktadienį (sausio 11-ąją) Vaida pralaimėjo kovą su klastinga liga.
Vaida Vaičiūnienė
Vaida Vaičiūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Užpernai rugpjūčio pabaigoje, kai laukėsi antrosios atžalos, o nėštumo metu ėmė sparčiai kristi svoris, V.Vaičiūnienei buvo atlikta echoskopija – tuomet buvo aptiktas ties žarnomis tarp kasos ir inksto esantis didelis auglys. Moteriai buvo dvidešimta nėštumo savaitė.

Kaip praėjusių metų liepą portalui 15min sakė V.Vaičiūnienė, medikai įtarė, kad auglys piktybinis, todėl siūlė nutraukti nėštumą ir kuo greičiau operuotis. Jauna šeima šio pasiūlymo atsisakė, nes vaikas buvo svarbiau, o gydytojai nedavė jokių garantijų.

Jaunai moteriai dieną naktį teko kovoti su pilvo skausmais, vaikelis gimė anksčiau laiko – 34-ąją savaitę, bet gimdymas buvo sėkmingas. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad auglys sparčiai plinta, tad jau šeštą dieną po gimdymo moteriai buvo atlikta itin sudėtinga, ilga ir varginanti operacija. Deja, liūdnos prognozės pasitvirtino – piktybinis nervų dangalų navikas. Per operaciją buvo pašalinta dalis žarnų, dalis kasos, persodintos venos, operuotoje vietoje pakeista kraujotaka.

Iš šešių chemoterapijos kursų V.Vaičiūnienei buvo atlikti trys – pastebėjus, kad moters būklė prastėja, teko juos nutraukti. Pagrindinis auglys buvo pašalintas, tačiau atsirado daugybinės metastazės kepenyse, kurios nuo chemoterapijos dar labiau suaktyvėjo. Šeimai paskutine ir vienintele viltimi buvo tapusi dr. Michaelio Weberio klinika Vokietijoje, vėžio gydymui taikanti fotodinaminę terapiją. Padedant geros valios žmonėms, nes gydymui prireikė tūkstančių, V.Vaičiūnienė rudenį buvo gydoma Vokietijoje.

Deja, penktadienį (sausio 11-ąją) negailestinga liga pasiglemžė jaunos moters gyvybę. Liūdną žinią savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė „Vilties spindulėlis“ („Ray of Hope“):

„Vakar į amžinybės salą iškeliavo Vaida Vaičiūnienė. Mieloji, išėjai ir niekad nebegrįši, nebeapkabinsi mylimų vaikų, tikiu – tu angelu atskrisi ir apglėbsi savo sparnu. Per anksti, mieloji, palikai tu šį pasaulį. Nuoširdi užuojauta šeimai.“ Šia žinia savo profilyje feisbuke pasidalijo ir velionės vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius