Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidmanto ir Dalios istorija: mažasis Lukas pas mus atėjo po penkerių laukimo metų

Mūsų kelias į laimę nebuvo trumpas – penkeri metai. Šiandien mūsų namuose jau krykštauja mažylis, tačiau iki tol teko išgyventi visko: laukimas, viltis ir nusivylimas – tai būsenos, kurios keitė viena kitą. Tačiau apie viską iš eilės...
Tėvystė
Tėvystė / Vida Press nuotr.

Penkeri metai tyrimų, konsultacijų, informacijos paieškos

Susituokėme prieš penkerius metus, abiem tuomet buvo po 30 metų. Pirmuosius metus apie vaikelį negalvojome. Palikome viską savieigai, manėme, pastosiu gerai, nepastosiu per metus po vestuvių pastosiu vėliau. Nei mano, nei vyro giminėje nevaisingų porų nebuvo, tad ir mes buvome ramūs. Tačiau praėjo vieneri metai, po to antri, o stebuklo vis nebuvo.

Dirbu kirpykloje, su žmonėmis tenka bendrauti daug. Gana dažnai moterys skundžiasi, kaip sunku su vaikais, kiek daug pinigų reikia jiems išlaikyti, kaip jos pavargsta. Klausau ir nieko nesakau, o pačiai taip spaudžia širdį.

Į konsultaciją atėjome abu. Buvau įsitikinusi, kad dėl nevaisingumo kalta aš, tačiau paaiškėjo, kad esu sveika, kad greičiausiai kalta nekokybiška vyro sperma. Spermos tyrimas – spermograma – pirmasis, kuris atliekamas įtariant vyro nevaisingumą. Jis leidžia pastebėti spermatozoidų kiekio ir išvaizdos pakitimus, jų nebuvimą.

Tyrimas išgąsdino

Daug skaitėme ir domėjomės apie vyrų nevaisingumą. Įsitikinome, kad beveik pusei vyrų priežastys, dėl kurių sutrinka spermos ląstelių formavimosi ir brendimo procesas, lieka neaiškios. Nerado jų ir mano vyrui. Jis nėra sirgęs nei kiaulyte, nei kitomis infekcinėmis ligomis. Tačiau gydytojas paaiškino, kad vyro spermos kokybė prasta. Jis vertino spermatozoidų tankumą, judrumą, tūrį... Žodžiu, spermatozoidų buvo mažai, jie buvo nejudrūs ir nekokybiški. Gydytojai sakė, kad jie, tiesiog „sulipę“. Tačiau, atradę priežastį, ir sunerimome, ir kartu tarsi nusiraminome, nes tapo aiški nevaisingumo priežastis.

Mūsų atradimas: spermą gali pagerinti tam tikros medžiagos

Klausėme gydytojo patarimo, ką mums daryti. Skaitėme internete, kad, priešingai nei moterų nevaisingumo atveju, kai galimi įvairūs gydymo būdai, priemonių pagerinti vienintelį vyrų vaisingumo rodiklį – spermos kokybę – labai nedaug. Gydytojas pastebėjo, kad mano vyrui gali trūkti kai kurių naudingų medžiagų, kurios būtent ir yra reikalingos, kad sperma būtų kokybiška. Tai ir mikroelementai, mineralinės medžiagos ir aminorūgštys, reikalingos atskiriems spermos ląstelių gamybos etapams. Pasikalbėjome su gydytoju, ir jis rekomendavo vartoti preparato PROfertil®, kurio sudėtyje yra visų sveiko vyro spermai reikalingų medžiagų (L-karnitino, L-arginino, vitamino E, cinko, glutationo, seleno, folio rūgšties, kofermento Q10). Po pusės metų šio preparato vartojimo vyro tyrimo rezultatai labai nudžiugino: pagerėjo visi kriterijai, kurie apibūdina spermos kokybę, – spermos ląstelių judrumas, tankis, ejakuliato tūris ir spermos ląstelių išvaizda (morfologija).

Stebuklas atėjo, kai visai nesitikėjome

Atsimenu, kad tuo metu turėjome rūpesčių – sunkiai sirgo mano mama, tad kai mėnesinės užtruko savaitę, iš karto nė nesupratau. Pamačiusi, kad nėštumo testas rodo dvi juosteles, nepatikėjau savo akimis. Bijojau džiaugtis, padariau dar vieną testą. Pasakiau vyrui. Norėjome šokinėti iš džiaugsmo, bet bijojome nuvyti laimę, tad džiaugiamės tyliai. Juk dar laukė ilgas kelias iki gimdymo. Ačiū Dievui, nėštumas praėjo be komplikacijų, kaip ir gimdymas, ir dabar mūsų namuose laksto stebuklas – pusantrų metukų Lukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius