Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus taryba dar kartą bandys sujungti dvi Antakalnio ligonines

Vilniaus taryba trečiadienį bandys dar kartą grįžti prie klausimo dėl Vilniaus miesto klinikinės ligoninės ir Vilniaus miesto psichikos sveikatos centro sujungimo. Šiai reformai įprastai nepritaria abiejų įstaigų vadovai ir medikai, tačiau tarybai ataskaitą turėtų pateikti sausio pabaigoje sudaryta darbo grupė.
Vilniaus miesto klinikinė ligoninė
Vilniaus miesto klinikinė ligoninė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Klausimas apie dvi Vilniaus Antakalnyje esančias ligonines vėl grįžta į sostinės tarybos darbotvarkę. Po beveik pusmečio, nes darbo grupė sudaryta sausio pabaigoje, o išvadas pateikti turėtų tik dabar. Jeigu klausimas dar kartą nebus išbrauktas iš tarybos darbotvarkės, nes daug aistrų keliantis sujungimas žiemą vis buvo atidėliojamas.

Iš anksto detalių, kokios gali būti darbo grupės išvados, neatskleidžiama. Kaip sakė Vilniaus savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktorius Gintaras Žandaravičius, sausį buvo klausimo pateikimas, tada ir nuspręsta sudaryti darbo grupę iš tarybos narių, įvairių frakcijų, kuri turėtų trečiadienį pateikti siūlymus ir išvadas. 

Žiemą ligoninių vadovai tvirtino nepritariantys tokiai reorganizacijai, o miesto meras Artūras Zuokas aiškino, kad taip pavyktų sumažinti administracines išlaidas, galima būtų parduoti dalį patalpų. Kalbama apie patalpas Vasaros gatvėje, kur įsikūręs Vilniaus miesto psichikos sveikatos centras.

Šioje vaizdingoje vietoje galėtų iškilti gyvenamųjų namų kvartalas, nes sostinės detalusis planas to nedraudžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius