-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje atidaryta nauja robotizuota „InMedica“ laboratorija: tyrimai bus atliekami dar kokybiškiau ir greičiau

Periodiškai atlikti svarbiausius kraujo tyrimus sostinės gyventojai gali naujai atidarytoje „InMedica“ tyrimų laboratorijoje, adresu Pavilnionių g. 55 (PC „Pašilaičiai“). „InMedica grupės“ laboratorijų vadovės Elenos Džervienės teigimu, jos atidarymą paskatino sparčiai augantis pacientų susidomėjimas sveikatos tyrimais ir poreikis didinti tyrimų kokybę, pasitelkiant itin pažangią laboratorinę įrangą. Pacientų patogumui šalia laboratorijos netrukus įsikurs ir nauja „InMedica Express“ klinika.
Sklandžiam ir greitam mėginių ištyrimui užtikrinti „InMedica“ laboratorijoje įdiegtas automatizuotas procesas.
Sklandžiam ir greitam mėginių ištyrimui užtikrinti „InMedica“ laboratorijoje įdiegtas automatizuotas procesas. / „InMedica“ nuotr.

„Augant pacientų poreikiams, nusprendėme padidinti „InMedica“ klinikose atliekamų tyrimų našumą ir į naują laboratoriją investavome daugiau nei 4 mln. eurų. Atverdami šios laboratorijos duris, mes suteikiame galimybę pacientams iš visos Lietuvos greičiau gauti išsamią ir itin tikslią informaciją apie jų sveikatos būklę“, – pasakoja E.Džervienė.

„InMedica“ nuotr./„InMedica grupės“ laboratorijų vadovė Elena Džervienė
„InMedica“ nuotr./„InMedica grupės“ laboratorijų vadovė Elena Džervienė

Be to, kelių pastarųjų pandeminių metų įvykiai parodė, kad laboratorinių tyrimų poreikis gali išaugti akimirksniu. Todėl, pasak E.Džervienės, prireikus sveikatos sektorius turi būti pasiruošęs efektyviai padidinti tyrimų srautus ir pacientams garantuoti aukščiausią paslaugų kokybę. Tai dar viena priežastis, dėl kurios nuspręsta modernizuoti ir pilnai automatizuoti laboratorijos sistemas.

Naujoje „InMedica“ laboratorijoje įdiegta laboratorinė įranga leidžia per dieną ištirti daugiau nei 2 tūkst. mėginių ir atlikti daugiau kaip 8 tūkst. tyrimų. Laboratorijoje atliekami molekuliniai ir klinikiniai – hematologiniai, biocheminiai, imunologiniai, citologiniai – tyrimai iš įvairių tiriamųjų medžiagų.

Moderniausias šalyje tyrimų procesas

Sklandžiam ir greitam mėginių ištyrimui užtikrinti „InMedica“ laboratorijoje įdiegtas automatizuotas procesas. Anot E.Džervienės, vienas moderniausių šiuo metu Lietuvoje naudojamų mėginio ištyrimo procesų leidžia efektyvinti veiklą ir klaidų tikimybę sumažinti iki minimalios.

„Naujoje laboratorijoje žmogaus darbą iš dalies pakeitė moderni ir pilnai robotizuota sistema. Robotai priima, identifikuoja, centrifuguoja mėginius, atkemša mėgintuvėlių kamštelius, automatiškai „nuveža“ juos tirti į analizatorių, jeigu reikia – dalį mėginio supila į antrinę talpą, o atlikus visus numatytus tyrimus, mėgintuvėlis yra automatiškai užkemšamas ir archyvuojamas šaldytuve. Taip mėginio kelią bet kuriuo metu galima nesunkiai valdyti ir atsekti“, – pasakoja E.Džervienė.

Nors sparčiai tobulėjančios automatinės sistemos nepakeis laboratorijos specialistų darbo vertinant ir interpretuojant tyrimų rezultatus, tačiau „InMedica“ laboratorijoje įdiegta sistema leidžia fizinius procesus atlikti kone be žmogaus dalyvavimo.

Smarkiai praplečia tyrimų galimybes

Naudojant modernią laboratorijos įrangą specialistai gali atlikti per 200 skirtingų rūšių tyrimų. Šalia laboratorijos esančioje „InMedica Express“ klinikoje pacientai net ir be gydytojo siuntimo galės priduoti kraujo mėginius ir užsisakyti norimus tyrimus.

„Pacientams laboratorijos paslaugų prireikia tiek norint savarankiškai išsitirti savo sveikatos būklę, tiek gavus šeimos gydytojo nukreipimą, tiek po konsultacijos su gydytoju specialistu. Pavyzdžiui, šiuo metų laiku mūsų laboratorijose dažniausiai atliekami bendrieji kraujo tyrimai, biocheminiai tyrimai – kreatininas, fermentai, gliukozės koncentracija, imunologiniai tyrimai – vitamino D, B12, lytinių hormonų, taip pat ir PSA, skydliaukės hormonų, vėžio žymenų, infekcinių ligų žymenų tyrimai“, – pažymi „InMedica grupės“ laboratorijų vadovė E.Džervienė.

Laboratorijos plotas siekia 620 kv. m, patalpos suprojektuotos ir įrengtos pagal aukščiausius biosaugos, bioapsaugos ir higienos reikalavimus. Erdvios ir patogios patalpos specialiai pritaikytos automatizuotai robotų sistemai ir optimaliam funkcionalumui užtikrinti.

Apie „InMedica“

81 klinikos tinklą įvairiuose šalies miestuose valdanti „InMedica“ grupė yra didžiausias privačios medicinos paslaugų teikėjas Lietuvoje. „InMedica“ teikia diagnostikos, ambulatorinio gydymo, chirurgijos, odontologijos ir kitas medicinines paslaugas. „InMedica“ grupę sudaro 63 šeimos medicinos centrai, 6 plataus profilio, 7 specializuotos, 5 „walk-in“ formato klinikos ir 3 laboratorijos.

„InMedica“ grupėje dirba daugiau kaip 2 900 darbuotojų, sveikatos priežiūros paslaugos teikiamos daugiau nei 270 tūkst. registruotų pacientų, praėjusių metų apyvarta viršijo 84 mln. eurų. 45 proc. „InMedica“ tinklo akcijų valdo vienas didžiausių privataus kapitalo investicinis fondų Baltijos šalyse „INVL Baltic Sea Growth Fund“ per jam priklausančią bendrovę „BSGF Sanus“, 40 proc. – didžiausia Latvijos privačios medicinos grupė „Repharm“ ir 15 proc. priklauso bendrovei UAB „Litgaja“.

Apie „INVL Baltic Sea Growth Fund“

165 mln. eurų dydžio fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ yra vienas iš didžiausių privataus kapitalo investicinių fondų Baltijos šalyse, kurio pagrindinis investuotojas yra Europos investicijų fondas (EIF).

EIF, kuris yra Europos investicijų banko dalis, įsipareigojo investuoti 30 mln. eurų, o šias investicijas remia Europos strateginių investicijų fondas, kuris yra Investicijų plano Europai arba Junkerio plano pagrindinė dalis. EIF taip pat įsipareigojo skirti išteklių iš Baltijos inovacijų fondo, „fondų fondo“ iniciatyvos, sukurtos bendradarbiaujant su Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybėmis. Iniciatyva siekiama padidinti kapitalo investicijas į Baltijos šalių mažas ir vidutines įmones, turinčias didelį augimo potencialą.

Fondas siekia suformuoti diversifikuotą portfelį, orientuodamasis į daugumos arba reikšmingos mažumos paketus ir investuodamas 10-30 mln. eurų į bendroves, turinčias didelį augimo potencialą bei gebančias veikti augančios pasaulinės konkurencijos sąlygomis.

Fondas orientuojasi į investicijas Baltijos šalyse ir tokiuose kaimyniniuose regionuose kaip Lenkija, Skandinavija ir Vidurio Europa. Fondas jau yra investavęs į šešias bendroves, veikiančias sveikatos priežiūros, inžinerinių paslaugų, aplinkos tvarkymo (plastiko perdirbimo ir atliekų surinkimo), veterinarijos paslaugų bei kosmetikos ir higienos priemonių gamybos srityse.

Fondas priklauso Baltijos šalyse pirmaujančiai investicijų valdymo ir gyvybės draudimo grupei INVL. Šios grupės įmonės valdo pensijų, investicinius fondus ir gyvybės draudimo kryptis, individualius portfelius, privataus kapitalo ir kitas alternatyvias investicijas. Grupės bendrovėms daugiau kaip 290 tūkstančių klientų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje bei tarptautiniai investuotojai patikėjo valdyti daugiau kaip 1,7 mlrd. eurų vertės turto. Jau daugiau kaip 30 metų veikianti grupė sukaupė svarią patirtį, valdydama privataus kapitalo turtą ir kurdama savo sričių pirmaujančius rinkos žaidėjus Baltijos šalyse ir Vidurio bei Rytų Europos regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius