Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriškas būdas kontroliuoti šlapimo nelaikymą

Ar žinojote, kad kas 4-as vyresnis nei 40 metų vyras patiria šlapimo nelaikymą? Tyrimai rodo, kad tai pasitaiko daug dažniau, nei daugelis mano. Paprastai šlapimo nelaikymas vyrams pasireiškia skirtingai. Tačiau nesvarbu, ar tik retkarčiais išlaša keli lašeliai ar pasireiškia gausesnis ir netikėtas šlapimo nelaikymas – kiekvienai situacijai yra sprendimas, apsaugantis nuo pratekėjimo.
Vyras
Vyras / Užsakovo nuotr.

„Kai pirmą kartą patyriau šlapimo pratekėjimą, pasijutau it praradęs kontrolę. Tokie dalykai kaip šlapimo nelaikymas man asocijuojasi su senyvais žmonėmis ir skamba tarsi galutinis nuosprendis“, – tokios nuomonės yra dažnas su šlapimo nelaikymu ką tik susidūręs vyras.

Nevyriškas išsisukinėjimas

Žinoma, vyrams apie tokius intymius dalykus kalbėti sunku, todėl neretai užtrunka keletą mėnesių ar net metų, kol jie išdrįsta kreiptis pagalbos, pavyzdžiui, apsilanko pas gydytoją. Deja, toks vengimas dažniausiai baigiasi nerimu ir depresija. Užuot suėmę save į rankas ir iš esmės išsprendę situaciją, vyrai nepripažįsta savo būklės ir bando „išsisukti“ savo sugalvotais sprendimo būdais.

Jie imasi priemonių, kurios lengviausiai pasiekiamos – naudoja tualetinį popierių ar vienkartines servetėles, moterų higieninius įklotus, taip pat bando dažnai keistis apatinius, su savimi nešiojasi atsargines kelnaites. Vis dėlto tokie sprendimo būdai nėra pakankamai efektyvūs ir vyrai galiausiai praranda pasitikėjimą savimi. Šlapimo pratekėjimo besibaiminantys vyrai staiga pradeda vengti aktyvaus gyvenimo būdo ir sporto, riboja savo laisvalaikį, nerimauja dėl kelionių, atostogų ar viešnagių svečiuose.

Galbūt jau atpažįstate save arba savo artimąjį? Tada skaitykite toliau ir sužinokite, kokių yra vyriškų būdų išlaikyti kontrolę ir gyventi visavertį gyvenimą susidūrus su šlapimo nelaikymu.

Vyriška – apsilankyti pas gydytoją

Vyrai, pajutę kokius nors simptomus (pavyzdžiui, dažnas ir staigus noras šlapintis, trūkinėjanti šlapimo srovė, diskomfortas, skausmas ar deginimas šlapinantis ar pan.), turėtų nieko nelaukdami apsilankyti pas gydytoją. Šlapimo nelaikymas gali būti ir kitų problemų, tokių kaip padidėjusi prostata arba prostatos vėžys, pasekmė. Būtent dėl to svarbu kuo griečiau kreiptis į specialistą. Jis padės nustatyti tikslią diagnozę ir paskirs gydymą.

Gydytojas taip pat patikins, kad šlapimo nelaikymas nėra tik senyvų žmonių bėda – tai būklė, kurią patiria milijonai vidutinio amžiaus vyrų visame pasaulyje. Deja, dauguma šių vyrų nenaudoja specialiai šlapimui sugerti skirtų higienos priemonių. Be to, dalis jų net nenutuokia, kad yra specialiai vyrams sukurtų gaminių.

Vyriška – tinkamai pasirūpinti higiena

Vyrai, kurie ieško veiksmingų higienos sprendimų, turėtų žinoti apie specialiai jiems sukurtus šlapimą sugeriančius gaminius. Pavyzdžiui, „TENA Men“ apsauginiai įklotai ne tik sulaiko nemalonų kvapą, greitai ir patikimai sugeria šlapimą, bet ir išsiskiria itin diskretišku vyrišku dizainu.

Šie įklotai atitinka vyro anatomiją. Dėl savo išgaubtos formos gerai priglunda, o lipni juostelė išlaiko įklotą reikiamoje vietoje. Mažiausias juodos spalvos įklotas, skirtas naudoti, kai išlaša tik šiek tiek šlapimo, yra itin plonas. Didesnio sugėrimo įklotai tinkami naudoti esant lengvam ir vidutiniam šlapimo nelaikymui. Savo dizainu „TENA Men“ įklotai labai skiriasi nuo moterims skirtų gaminių. Be to, jie yra itin diskretiški, mažiau pastebimi po drabužiais.

Užsakovo nuotr./apsauginiai įklotai TENA men
Užsakovo nuotr./apsauginiai įklotai TENA men

„TENA“ misija – plačiai kalbėti apie šlapimo nelaikymą ir raginti vyrus nepasiduoti vyraujantiems tabu. Labai svarbu, kad vyrai aiškiai suvoktų savo būklę ir, naudodami tinkamas higienos priemones, išlaikytų kontrolę savo rankose.

Naudingų patarimų ir daugiau informacijos apie vyrų šlapimo nelaikymą, tipus bei priežastis galite rasti www.TENA.lt interneto svetainėje, vyrams skirtoje skiltyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius