-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiauri alerginė reakcija: išgėręs vaistų britas paauglys neteko odos, plaukų ir nagų

Išgėręs skausmą malšinančių vaistų, 11 metų berniukas Didžiojoje Britanijoje patyrė 65 proc. odos nudegimus. Vaistas paaugliui sukėlė stiprią alerginę reakciją, jam nuslinko plaukai ir nukrito nagai.
Medicina
Medicina / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot dailymai.co.uk, reakcija buvo tokia stipri, kad tris dienas berniuko gyvybę palaikė medicininė aparatūra. Šiuo metu berniukas sveiksta. 

Calvinas Lockas vaistų išgėrė rugsėjo 6-ąją, norėdamas numalšinti prasidėjusią virusinę infekciją. Kitą rytą ant jo veido pasirodė bėrimas, o ausis buvo kiek patinusi.

Gydytojai pamanė, kad berniukas susirgo vėjaraupiais ir paskyrė jam antibiotikų. Kitą dieną berniukas visas sutino, o bėrimai išplito po visą kūną. 

Tėvams buvo pranešta, kad berniukas patyrė alerginę reakciją ir turi būti skubiai gabenamas į ligoninę. Nuvykus ten gydytojai dar kartą patvirtino, kad berniukas serga vėjaraupiais, paskyrė dar daugiau antibiotikų, tačiau jau kitą dieną paauglys nebegalėjo nei paeiti, nei kalbėti ar matyti. Pradėjusį dusti paauglį tėvai nugabeno į ligoninę. 

Gydytojai nustatė, kad jaunuoliui – Stivenso ir Džonsono sindromas. Tai potencialiai mirtina odos liga, kurią sukelia alergija vaistams.

Anot medikų, nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo, tokie kaip ibuprofenas, gali sukelti retą, tačiau labai rimtą infekciją.

Net ir pradėjus gydymą berniuko būklė vis blogėjo, jo gyvybę palaikė aparatai. Calvino tėvams buvo pasakyta, jog berniuko šansai išgyventi menki. 

Medikai pašalino 65 proc. berniuko odos, jam nuslingo plaukai, nukrito nagai. 

Po dviejų dienų, patyręs dvi operacijas moksleivis pagaliau pradėjo pamažu pats kvėpuoti. Po savaitės jis jau galėjo ir pavalgyti. Spalio 19 dieną jis buvo išleistas namo.

Šiuo metu berniukas vėl mokosi vaikščioti. Prie mirties slenksčio atsidūrusio berniuko nuotraukas galite išvysti čia.

Futbolą dievinusio berniuko bendraamžiai sumanė padėti bičiuliui ir organizuodami renginius ketina jam surinkti pinigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius