Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žymūs šalies sportininkai atskleidė sveiko gyvenimo paslaptis

Balandžio 7-ąją visame pasaulyje minima Pasaulinė sveikatos diena. Šia proga Lietuvos tautinio olimpinio komiteto bei šalies paralimpinio komiteto sportininkai papasakojo, ką jiems reiškia sveikas gyvenimo būdas bei atskleidė paslaptis, kurios jiems padeda išlikti stipriems ir sveikiems.
Laura Asadauskaitė Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso medalį.
Laura Asadauskaitė Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso medalį. / „Scanpix“ nuotr.

Sakoma, kad sveikame kūne slypi sveika siela. Šiuo posakiu vadovaujasi ir sprinteris, Europos vicečempionas Danas Sodaitis. Vyras pasakoja, kad kiekvieną rytą pradeda pasiklodamas lovą, tai jam suteikia disciplinos, kuri būtina kiekvienam atletui.

nuotr. LPOK/Danas Sodaitis
nuotr. LPOK/Danas Sodaitis

„Lovos pasiklojimas reiškia ir fizinį aktyvumą, ir pirmą tą dieną įvykdytą užduotį. Tikėtina, kad po jos puikiai seksis ir kiti laukiantys dienos darbai“, – aiškina D. Sodaitis.

Paralimpietis taip pat išskiria ir miego svarbą. Pasak jo, miegas – tai geriausias būdas pailsėti, o poilsis organizmui būtinas. Jam pritaria ir imtynininkas Vilius Laurinaitis, pabrėžiantis, kad ilsintis svarbu laikytis režimo, taip organizmui leidžiant veikti kaip laikrodžiui.

Lietuvos penkiakovininkė, olimpinė ir pasaulio čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė sveiko gyvenimo būdo jau nebegali atskirti nuo kasdienybės.

„Režimas, sveikas maistas, sportas ir pozityvi nuotaika padeda man išlikti sveikai. Kitiems taip pat patariu įtraukti aktyvias veiklas į savo gyvenimo būdą. Be to, nepamirškite šypsotis“, – kalba L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Šalies sportininkai vieningai išskiria ir aktyvaus laisvalaikio gryname ore poveikį žmogaus organizmui bei sveikatai. Lietuvos paralimpinės rinktinės narys, triatlonininkas Ernestas Česonis pabrėžia, kad kiekvienas gali gyventi sveikiau, jei paprasčiausiai dažniau leis laiką gamtoje, vaikščios su augintiniais, lengvai pabėgios. E. Česonio teigimu, neretai hobis virsta mėgstama sporto šaka.

Olimpietė, ilgų nuotolių bėgikė Diana Lobočevskė pradedantiems sportuoti pataria saugoti save, taip išvengiant netikėtų traumų.

„Pavasaris puikus laikas pradėti sportuoti, tačiau vedamiems didelio entuziazmo svarbu nepersitempti. Linkiu pradėti nuo mažesnių, bet stabilių krūvių“, – sako D. Lobočevskė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Diana Lobačevskė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Diana Lobačevskė

Pasaulinė sveikatos diena minima jau nuo 1950 m. Tradiciškai Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) šią dieną dėmesį kasmet skiria vis kitai svarbiai sveikatos temai.

VIDEO: O kaip tu rūpiniesi savo sveikata? | LTeam | Affidea Lietuva | LPK

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius