Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 12

Abiturientai laiko bandomąjį informatikos brandos egzaminą, jis sukėlė daug nepatogumų

Šiandien vyksta Informikos bandomasis egzaminas ir, kas įdomiausia, mokyklos bei mokiniai, kaip ir eilinį kartą diegiant naujovęs, liko nieko nežinantys. Nemažai mokyklų sužinojo...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas
Temos: 1 Abiturientai

Šiandien vyksta Informikos bandomasis egzaminas ir, kas įdomiausia, mokyklos bei mokiniai, kaip ir eilinį kartą diegiant naujovęs, liko nieko nežinantys.

Nemažai mokyklų sužinojo apie egzaminą likus mažiau nei parai ir turėjo informuoti savo abiturientus apie gruodžio 12 d. vyksiantį bandomajį informatikos brandos egzaminą. O ką reikės daryti vaikam, kurie tinkamai nebuvo informuoti ir negalėjo išbandyti naujojo egzamino struktūros ir užduočių tipų. Viskas buvo „saugiai“ slepiama iki paskutinės akimirkos. Kodėl? Ar vaikai tikrai galėjo tinkamai pasiruošti bandomajam per naktį? Kodėl mokyklos yra atakuojamos spamu iš švietimo skyriaus, o negali būti tinkamai informuojamos apie bandomąjį egzaminą, kuris suorganizuotas dar iki naujųjų metų ir taip skubiai.


Kartu ir startavusi lapkričio 27d. nauja KELTO versija ( tai nacionalinio egzaminų centro bendravimo su mokyklomis sistema) kelia daug klausimų. Kam ji reikalingą? Nacionalinis egzaminų centras turėjo normaliai veikiančią sistemą KELTAS, kuri buvo normaliai suprogramuota ir palaikoma praktiškai visų interneto naršyklių, tačiau naujoji sistema sukurta naudojant Microsoft Sharepoint‘ą, ko pasekoje reikės naudoti Microsoft Internet Explorer, nes su kitomis naršyklėmis dingsta daug Sharepointo funkcionalumo.

Sharepointas taip pat labai glaudžiai susijęs su Microsoft Office paketu, todėl, mano nuomone, čia eilinį kartą yra propoguojamas Microsoft‘as. Programuoti naujas sistemas apsimoka, nes jos kainuoja daugiau nei papildomų funkcijų programavimas, todėl nuo didesnės sumos gali likti didesni „atkatai“.  Tikriausiai naujosios sistemos sąmata neviršys dešimčių milijonų, bet niekas neskaičiuoja, kiek dar reikės pinigų apmokymams bei dokumentacijai, kaip dirbti su naująja sistema. Juk su šia sistema dirba visos Lietuvos mokyklos. 

Matant kiekvieną tokį atvejį vėl kyla labai daug klausimų, ar verta mokėti mokesčius kai matai, kad tavo sumokėti pinigai iššvaistomi į kairę ir į dešinę, o daug žmonių skaičiuoja kiekvieną centą eidami į parduotuvę.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius