Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 08

Augančios viešojo transporto kainos Klaipėdoje - miesto savivaldybės klaida? (video)

Nuo gruodžio 1 dienos klaipėdiečiams viešojo transporto vienkartinio bilieto kaina pakilo iki 2 litų, o anksčiau buvo 1,80 lt. Miesto eismą trikdantys didieji autobusai dabar važinėja visai tušti. Kas apmokės nuostolius, kuriuos patiria miesto savivaldybė per aplaidų tarnautojų darbą?
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Nuo gruodžio 1 dienos klaipėdiečiams viešojo transporto vienkartinio bilieto kaina pakilo iki 2 litų, o anksčiau buvo 1,80 lt. Miesto eismą trikdantys didieji autobusai dabar važinėja visai tušti. Kas apmokės nuostolius, kuriuos patiria miesto savivaldybė per aplaidų tarnautojų darbą? Mieste didieji autobusai, kurie jau skaičiuoja nepirmą dešimtį, važinėja pustuščiai ir jų perdaug, vakarop jie užkemša miesto gatves sukeldami eismo kamščius.

Viso šito nematydami, Klaipėdos savivaldybės tarnautojai ir toliau linksmina klaipėdiečius ir visos Lietuvos žmones, viešai kaltindami Klaipėdos maršrutinių taksi vežėjų savininkus. „Jie dirba neskaidriai - nerodo savo pajamų ir išlaidų, pagal jų skaičiavimus, paimtus iš dangaus, bilietėlio kaina yra labai maža. Bet jei sudėsi visas realias išlaidas ir pajamas - bilietėlio kaina turėtų būti visai kita. O jie visokiais būdais stengiasi to išvengti. Čia kaip Gariūnai - tas pats. Juodoji rinka autotransporto sistemoje", - tikino Liudvikas Dūda, Klaipėdos miesto administracijos Miesto ūkio departamento direktorius, dienraščiui „Vakarų ekspresas“.

Direktorius teigia, jog kainų paskaičiavimai paimti iš dangaus... Kas ten darosi toje savivaldybėje, jog visi kalba apie žvaigždes, menulius ir dangų? Pats direktorius, kaltindamas mikroautobusų vežėjus nebūtais dalykais, kartu su Klaipėdos keleivinio transporto direktoriumi Gintaru Neniškiu ėmėsi iniciatyvos Klaipėdos savivaldybės posėdžių salėje, kur surengė prezentaciją, tiems patiems mikroautobusiukų vežėjams, pasiūlydami naujų FIAT markės automobilių. Su gausiomis vaišėmis, „mikriukų" atstovams buvo pristatyti naujausios kartos FIAT markės autobusai varomi gamtinėmis dujomis. Gal ir gerai, miestas švaresnis, mažiau taršos. „Būkime vieningi" mano, jog miestą gelbėti nuo taršos reikėtų pradėti nuo Girulių geležinkelio stoties, mazuto smarvę skleidžiančių vėdinamų traukinių cisternų. Ši smarvė kankina jau keletą metų Klaipėdos ir Klaipėdos rajono gyventojus.

Nenusikalbėti nesugebanti Klaipėdos administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė prajuokino visus tuos, kurie turi automobilius ir žino, kas yra techninė apžiūra. Juditos Simonavičiūtės atsakas į tai, jog mikroautobusų vežėjai pasiūlė Klaipėdos ir Klaipėdos rajono gyventojus vežti mažesnėmis kainomis, buvo labai protingas: „Reikėtų nepamiršti, kad vežėjai, mažindami savikainą, mažina keleivių saugumą." Tai kaip čia yra? Sumažinę kainas ir gaudami mažiau pajamų, mikroautubusų vežėjai važiuos ne su keturiais ratais? Gal vietoj padangų medinius ratus sudės? Visi kuo puikiausiai žinome, jog automobilių techninę būklę, transporto priemonės saugumą nustato techninės apžiūros centrai.

Gerbiamas Klaipėdos miesto mere, kiek dar leisite tyčiotis iš žmonių jūsų vadovaujamo miesto savivaldybės tarnautojams?

Ikrauk.lt redakcija kreipėsi į Klaipėdos miesto adminitracijos direktorę Juditą Simonavičiūtę tikėdamasi gauti jos poziciją skaitytojo minimais klausimais. Informacija bus papildyta gavus J.Simonavičiūtės poziciją.

VIDEO: Viešasis transportas: nekompetencija ar kenkėjiškumas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius