Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 25

Biblioteka. Thomas Stanley: „Milijonierius kaimynystėje“

Kas turėtų atsitikti, kad šalia jūsų įsikurtų milijonierius? Pats turėtum tapti milijonierium, žaibo greičiu atskrietų sąmojis. O jeigu taip vieną dieną į tavo dar sovietmečio...

Kas turėtų atsitikti, kad šalia jūsų įsikurtų milijonierius? Pats turėtum tapti milijonierium, žaibo greičiu atskrietų sąmojis. O jeigu taip vieną dieną į tavo dar sovietmečio laikų didybę menantį daugiabutį atsikraustytų iš pažiūros niekuo neišsiskiriantis žmogus ir, jeigu ne gandai, apie jo turtus net nesužinotumėt?

Kaip vertintumėt tokį kaimyną? Vieni, be abejo, iškart uždėtų vagies, „žūliko“ karūną. Kiti viską nurašytų sėkmei, maždaug, atsirado tinkamu laiku, tinkamoje vietoje, gavo palikimą, laimėjo loterijoje, didelio čia daikto...  Treti iškart suabejotų jo turtais, nes nei drabužiai, nei vairuojamas automobilis toli gražu neprimena pasakos.

Lietuvoje populiariu, žinomu ar vertinamu žmogumi ar tiesiog žvaigžde dažniau vadinamas tas, kuris hiperbolizuotai demonstruoja savo prabangų gyvenimo būdą, nors tai gali būti tik iliuzija. Thomas Stanley knyga „Milijonierius kaimynystėje“ apie kitokius turtuolius. Ne tuos, kurie bando pasišildyti įsivaizduojamos šlovės spinduliuose ar yra pasirengę išleisti paskutinius litus statuso atributams, o tuos, kurie tyliai ir oriai kaupė, kaupia ir kaups savo kapitalą.

Apie milijonierius postringauti populiaru buvo visais laikais. Thomas Stanley nuo savo pirmtakų ir pasekėjų skyrėsi tuo, kad su knygos bendraautoriumi Williamu Danko atliko išsamų tyrimą, kuriame apklausė įvairių profesijų atstovus, galinčius pasigirti vieną milijoną dolerių viršijančiu turtu bei išskyrė du turtingų žmonių tipus:

Sėkmingai kaupiantys turtą;
Nesėkmingai kaupiantys turtą.

Knygoje „Milijonierius kaimynystėje“ puikiai atskleidžiami skirtumai tarp šių dviejų turtingų žmonių tipų bei išsklaidoma daugybė su turtingais žmonėmis susijusių mitų. Kaip pagrindinę savybę, kurią turi turėti žmogus, norintis sukaupti daug turto, Thomas Stanley įvardija gebėjimą elgtis su pinigais. Apie tai, kad reikia laikytis esminių dėsnių, kaip, pavyzdžiui, uždirbti daugiau, nei išleidžiate, jau kalbėjome ir „7 žingsnių į finansinę laisvę“ straipsnių cikle. Šio bestselerio autorius skrodžia dar giliau – beveik kiekvienas iš sėkmingai kaupiančių turtą milijonierių visų pirma yra taupus ir moka skaičiuoti pinigus, derisi visada ir visur, kur tik gali.

Nori pakeisti savo finansinę situaciją? Keisk savo išlaidavimo įpročius! Turėdamas išsamius apklausos duomenis, Thomas Stanley detaliai išdėsto, kaip sėkmingai turtą kaupiantys milijonieriai renkasi automobilius, namus bei investavimo priemones. Be to, jie visiškai atsisako statuso atributų, tad vietoj blizgančių aksesuarų, aprangos detalių ar naujausio modelio automobilio, jų sąskaitose blizga didžiuliai skaičiai.

Dar viena įdomi įžvalga – profesijų sąrašai bei jų atstovų paskirstymas į sėkmingai bei nesėkmingai kaupiančiuosius turtą. Jei manote, kad gydytojai ar advokatai priklauso sėkmingųjų kategorijai – Thomas Stanley tyrimas rodo priešingus rezultatus. Dar daugiau – tikimybė, jog šių profesijų atstovams prasčiau seksis kaupti turtą yra dvigubai didesnė.

Ką turi turėti žmogus, norėdamas patekti į sėkmingai kaupiančiųjų turtą kategoriją? Kaip skiriasi turtingų žmonių išlaidavimo įpročiai? Kaip išmokyti savo vaikus teisingai elgtis su pinigais? Koks švietimo vaidmuo turto kaupime? Kokias didžiausias klaidas daro daug uždirbantys gerbiamų profesijų atstovai? Atsakymai į šiuos klausimus Thomas Stanley knygoje „Milijonierius kaimynystėje“ paskatins persvarstyti ne tik milijonieriaus, tačiau ir turtingo žmogaus sampratą, kritiškai įvertinti tam tikras visuomenės brukamas vienadienes vertybes.

„Milijonierius kaimynystėje“ – knyga, kuri ne milijonieriams, bet pasiryžusiems jais tapti padės rasti daug teisingų nuorodų šiame kupiname sunkumų, tačiau dosniai atlyginančiame kelyje, o iš jo išklydusiems milijonieriams rasti pamestą kryptį. Pinigai visada judėjo, juda ir judės iš nemokančių su jais elgtis kišenių  į kišenes tų, kurie išmano pinigų valdymo principus. Kurioje pusėje nori būti tu – to, kuris stebi ir pavydi turtingam kaimynui, ar to, kuris mėgaujasi savo gyvenimu be finansinių rūpesčių?

Įvertinimas: 9/10.

Kalendorinio pavasario sezoną „Bibliotekos“ rubrikoje kitą pirmadienį (13-03-04) atidarys viena iš dažniausiai cituojamų knygų „Dešimtuke“ – „Laimėti“, kurią parašė buvęs tuo laiku didžiausio pasaulio koncerno „General Electric“ vadovas Jackas Welchas. Ar dar liko joje įdomių vietų, kurių neapžvelgiau? Visi atsakymai – lygiai po savaitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius