-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 03 10

Kas mums įskiepijo tolerantiško vergo sindromą?

Žmonės bažnyčiose galveles nulenkę klūpo ir kažko prašo, meldžiasi. Sutikus kokį Seimo narį ar šiaip kokį garbinamą valstybės vagį, vilkintį kostiumą, tuoj pat tiesia rankelę ir didžiuojasi su juo pasisveikinę. Galima vardinti ir vardinti, kaip žmonės žemai nusirito.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Žmonės bažnyčiose galveles nulenkę klūpo ir kažko prašo, meldžiasi. Sutikus kokį Seimo narį ar  šiaip kokį garbinamą valstybės vagį, vilkintį kostiumą, tuoj pat tiesia rankelę ir didžiuojasi su juo pasisveikinę. Galima vardinti ir vardinti, kaip žmonės žemai nusirito.

Aukštinimas tų, kurie to neverti, tai yra tiesiog savęs pastatymas į tolerantiško vergo poziciją. Kas mumyse įskiepijo tą vergo sindromą? Kas dėl to kaltas? Visi žinome, kas išvogė Lietuvą, bet tik progai pasitaikius daugelis susitikę su tais vagimis tuoj pat puola jiems lankstytis ir demonstruota visokias tolerancijas.

Negi lietuviai tokie iš prigimties ir nėra čia ko mums  ieškoti „kirminų“, tiesiog gal esame tokia Tauta ir tiek? Tenka bendrauti su žmonėmis, kurie tikrai neserga tolerantiško vergo sindromu ir tikrai yra sveiko nesužaloto mąstymo, jie gal ne lietuviai? Tikrai ne,  jie tie patys lietuviai, sugebėję pasipriešinti sistemai, kuri ir daro lietuvius ligotais ir biorobotais su tolerantiško vergo sindromu.

Indijoje visuomenė skirstoma į kastas, gimusiam jau yra įrašoma į gyvenimo priešistorę, ką jis gali pasiekti ir iki kokių aukštumų jis gali pakilti. Žemiausia kasta, juodieji darbininkai, vadinami „šūdromis" ir jie net nesvajoja apie kažkokį kitokį statusą gyvenime, nes jie jau ir patys supranta, kad jie yra tam gyvenimui užprogramuoti. Lietuvoje daugelis auginantys vaikus ir juos stengdamiesi išmokslinti svajoja, kad jų atžala gautų kuo geresnį išsilavinimą su kuriuo užsitikrintų gerai apmokamą darbą ir susikurtų materialiai aprūpintą gyvenimą.

Esmė ta, kad žmonės klysta galvodami, kad  studentas, baigęs universitetą ir gavęs kažkokį išsimokslinimą ar profesiją, yra išsilavinęs. Tai tik paprasčiausios srities specialisto žinias įgavęs žmogus ir gavęs apie tai liūdijantį popieriuką, kiek jis tas žinias gerai yra iškalęs, o ne jas supratęs... Universitetai išsilavinimo nesuteikia ir paaiškinsiu kodėl.

Tarkim stalius - išsilavinęs žmogus, ar ne? Kaip galima spręsti iš specialybės žmogaus išsilavinimą? Gryna nesąmonė ir tomis nesąmonėmis žmonija yra „šeriama“ ir zombuojama. Tose pačiose pradinėse mokyklose yra tokie nesuprantami dalykai kaip fizinis lavinimas. Mano nuomone, žmogus išsilavinęs yra tas, kuris gautas žinias sugeba sujungti, jomis generuoti ir pasiremdamas tomis žiniomis mokosi mąstyti, o ne kalti atmintinai. Ar nebūtų verčiau išmokyti vaikus mokyklose skaičiuoti ir už tai jie gautų įvertinimą, o ne už tai kiek  jis atmintinai iškalė. Tarkime, įvertinimas būtų už tai, kaip jis sugebėjo suskaičiuoti, kokia jis taikė metodiką skaičiuodamas 5x5, kokiu būdu jam gavosi pagimdyti atsakymą 25. Mokėdami mąstyti savo galvomis, o ne įkištomis atmintinai iškaltomis „tiesomis“,  tiesiog žmonija išsivaduotų iš tos sistemos gniaužtų, pradėtų patys mastyti ir nebereiktų būti biorobotais su tolerantiško vergo sindromu.

O jūs ar išsilavinęs žmogus?...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius