-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 10 22

Kino mėgėjams apie kiną

Kiekvienas prisiminkite savo dieną... Ką padarote, nuveikiate per vieną dieną, ką pasiekiate, pamatote ar praleidžiate... Dabar pamėginkite įvilkti tą dieną į kokį nors laiko matą...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Kiekvienas prisiminkite savo dieną... Ką padarote, nuveikiate per vieną dieną, ką pasiekiate, pamatote ar praleidžiate... Dabar pamėginkite įvilkti tą dieną į kokį nors laiko matą. Tikiu, kad atsirado bent akimirka laisvo laiko, galbūt penkiolika minučių, galbūt trys valandos, o gal net visas pusdienis. Koks gi būtų geriausias tokio laiko praleidimas? Galima paskaitinėti įdomią knygą, prisižiūrėti juokingų filmuotų vaizdų, praplepėti telefoninę sąskaitą, nulupti tuziną apelsinų vakaro desertui... Jei laiko yra truputį daugiau – iš dienos pereikime į savaitę ar net kelias – galima irtis per ežerą, žinoma, jei tik lauke ne šalna ir nėra pusnų, galima žygiuoti žiogais nusagstyta pieva ir klausytis rugių šlamėjimo.

Galima berti smėlį ant mylimojo pilvo arba iškeliauti pakeleivinėmis mašinomis į pasaulio kraštą su gitara ir termosu arbatos rankose. Dar galima šokti ir dainuoti lietuje – bet tai jau primena filmą. O filmai - rimta priežastis susirangyti prieš ekraną ir, pasirodžius titrams, pasinerti į svetimą laiką, istoriją.

Būtent apie tokį fantastišką laisvalaikį ir noriu pakalbėti plačiau. Apie kiną. Konkrečiau - apie vieną filmą...

Kai esi jaunas, ir neapibrėžkime to skaičiais… norisi fiksuoti gražiausius vaizdus, keliauti ir drąsiai ieškoti – vaizdų, galimybių, scenos, saulėtėkio ar saulėlydžio net ten, kur jo ir būti negali, užsimerkus klausyti Žmogaus, kuris Tavimi tiki, ar net ieškoti To Žmogaus. Kai norisi gyventi pagal kažkokį išskirtinumo planą, ir net planu nelabai pavadinsi, nes nė velnio nežinai juk kaip ten bus ar nebus išvis. Kai norisi girdėti gražias dainas su tokiais lengvais prasmingais žodžiais, su kuriais supranti, na ir iš tiesų, kas gali nutikti blogiausio, jei kažką darai… Kai norisi matyti klystančius, ieškančius, darančius, kuriančius aplink. Kai norisi pačiam klysti, ieškoti, kurti ir… Gyventi. Kai susipainiojęs esi ir nežinai, ar išsispręs tai, kur susipainiojai. Ar supykti ar… padėkoti ir pasakyti: dar, prašau. Thank You, more please.


Muzika, montažas, šviesa, spalvingi charakteriai, gyvenimiškos istorijos iš kitos pusės – viso to sąjunga yra šiame filme, kuris užmigti neleis, net ir nusimušus nuo kojų ketvirtą ryto. Paieškokite čia savęs ir kažokią dalį atrasite – kuria esate ar kuria buvote ar… norite būti. Ir kitą dieną būtinai pasakykite – AČIŪ, DAR PRAŠAU. ☺

Skanauju Kiną. 2012 10 21.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius