Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 01

Mindaugas Pliauga. Krymo ateitį turi kurti vietiniai gyventojai, o ne kariuomenės

    Rusijos karinių pajėgų veikimas Kryme kelia didelį nerimą dėl galimo stambaus karo regione. Neaiškiai išrinkto Krymo  vyriausybės vadovo prašymas Rusijos prezidento V.Putino...
Mindaugas Pliauga
Mindaugas Pliauga

Rusijos karinių pajėgų veikimas Kryme kelia didelį nerimą dėl galimo stambaus karo regione. Neaiškiai išrinkto Krymo vyriausybės vadovo prašymas Rusijos prezidento V.Putino pagalbos užtikrinant rimtį ir taiką yra visiškai neteisėtas ir nusikalstamas.

Kokios reikia karinės pagalbos Krymui, jeigu jo niekas nepuola? Dar daugiau – juk pati Rusija kelia chaosą Kryme ir siekia jį okupuoti. Tai nuo Rusijos reikia ginti Krymo gyventojus! Juk neseniai buvo  priimtas sprendimas, kad Krymo ateitį, kartu su Ukrainos prezidento rinkimais, referendume spręs šio pusiasalio gyventojai.

Rusijos desantininkų siautėjimas ir naujų pajėgų įvedimas į Krymą kelia pagrįstus įtarimus, kad Krymo gyventojų nuomonės Rusija nepaiso.

Dabar Rusijos desantininkų siautėjimas ir naujų pajėgų įvedimas į Krymą kelia pagrįstus įtarimus, kad Krymo gyventojų nuomonės Rusija nepaiso, o gyventojų vardu kalba Rusijos agentai nelegitimioje Krymo autonominio regiono valdžioje. Manau, kad Krymo ateitį turi nulemti ne armijos, o vietiniai gyventojai balsuodami naujuose vietos valdžios rinkimuose ir laisvame, demokratiniame referendume. Turime išgirsti visus: Krymo totorių, ukrainiečių, rusų ir kitų tautybių gyventojų nuomones. Tarptautinė bendruomenė negali leisti naudoti karinę jėgą prieš suverenią valstybę ar palikti be pasekmių galimą Krymo okupaciją.  Atrodo, Rusija nusiteikusi tai padaryti neatsiklausus vietinių gyventojų bei neturint tam jokios žmogiškai rimtos priežasties. Tai valstybinis chuliganizmas!

Norisi pagirti Ukrainos laikinąją Vyriausybę už adekvačiai taikią reakciją. Pažymėtina, jog Ukraina reikalauja ir pati stengiasi elgtis pagal sudarytas sutartis su Rusija bei vadovaujasi tarptautine teise. Nėra jokių naujos Ukrainos valdžios  agresyvumo ženklų ir Krymo gyventojų nuomonės ignoravimo. Visgi Ukrainos armija jau turėtų pademonstruoti taikiu būdu ryžtą ginti Ukrainos teritorijos vientisumą, kadangi tolesnis pernelyg didelis diplomatiškumas gali būti agresoriaus suprastas kaip silpnumas ir negebėjimas okupacijos atveju pasipriešinti. Ukrainos kariuomenės vienybė ir tvirtas pasiryžimas ginti savo šalį turėtų priversti  agresorių šalčiau, adekvačiau vertinti situaciją, galimą didelį karinį konfliktą ir jo pasekmes visiems.

Mindaugas Pliauga
www.totas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius