Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 21

Parašų rinkėjos dienoraštis, 7 dalis. Parašų rinkimo pabaiga – tik Seimo atgimimo pradžia

Pradėsiu nuo padėkos kiekvienam savanoriui, padėjusiam rinkti parašus už referendumą „TAIP Seimo atgimimui!“. Mes, visi kartu, surinkome beveik 125 tūkstančius parašų. Tai labai daug, o mūsų visoje Lietuvoje tebuvo 3000 asmenų.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Pradėsiu nuo padėkos kiekvienam savanoriui, padėjusiam rinkti parašus už referendumą „TAIP Seimo atgimimui!“. Mes, visi kartu, surinkome beveik 125 tūkstančius parašų. Tai labai daug, o mūsų visoje Lietuvoje tebuvo 3000 asmenų.

Kasdien bendraudavome su dešimtimis žmonių, aptardavome dienos įspūdžius, žmonių reakcijas ir galvodavome, ką daryti, kad kiekvieną kartą išėję į gatves surinktume kuo daugiau parašų. Pastangos buvo vertingos, kiekvieną savaitę surinktų parašų skaičius augo.

Pasidalinsiu asmenine įžvalga – sunkiausias laikotarpis buvo po pirmųjų kelių parašų rinkimo savaičių. Per pirmąsias savaites savanoriai parašus surinko iš savo aplinkos, tuomet reikėjo eiti į gatves. Buvo kiek nedrąsu, nes bijojome žmonių reakcijų: kiekvienas sutiktas žmogus buvo vis kitoks, reikėjo kiekvieną išklausyti ir suprasti. Tai nėra lengva, bet mes tai padarėme!

Paskutinę parašų rinkimo savaitę skyrėme lapų susigrąžinimui ir parašų skaičiavimui, taip pat ir bendrų pastabų surinkimui. Dabar galiu pasakyti, kad sudėtinga ne tik rinkti parašus (kalbu apie reikalaujamą nurodyti paso ar asmens kortelės numerį). Ne ką lengvesnis lapų pridavimo procesas - modernios technologijos mums dar svetimos... Pateikiu tik kelis pavyzdžius: 7000 lapų reikėjo numeruoti ranka, papildomai kiekvienam šimtui lapų ruošti suvestines, pasirašiusiųjų elektroniniu būdu sąrašą spausdinti ir taip toliau, ir taip toliau...

Labiausiai džiaugiuosi, kad kandidatai į Seimą yra nusiteikę siekti ir toliau Seimo atgimimo, t.y. sumažinti skaičių nuo 141 iki 101, apriboti kadencijų skaičių iki dviejų iš eilės ir perkelti rinkimus iš rudens į pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius