2013 04 21

Paulius Prakopimas. Pradėkime nuo savęs

  Realytivi ir daugiaprasmė žodinė išraiška. Prasmės, kurios Mes dauguma ištiesų nesuprantame ir tiesiog nesistengiame jos suvokti. Nepamąstome, jog Mūsų visų – gyventojų, pilieč...

  Realytivi ir daugiaprasmė žodinė išraiška. Prasmės, kurios Mes dauguma ištiesų nesuprantame ir tiesiog nesistengiame jos suvokti. Nepamąstome, jog Mūsų visų – gyventojų, piliečių pareiga ir jausmas turi būti neatsiejami nuo kasdienių buitinių rūpesčių, rutinos bei pasaulėžiūros, tad kalbant trumpai ir nesiplečiant į individualistinius problemos rutuliojimus, tegaliu paminėti viešą apibrėžimą, kuris siejamas su visuomeninėmis pareigomis valstybei, dalyvavimu pilietinėse akcijose, istorijos žinojimu, pagarba valstybės simboliams bei, žinoma, įstatymų laikymusi. Be kita ko, negalime pamiršti moralės, darbo, sąžiningumo kartu ir dorovės, kaip vertybių.

Valstybinių gėrybių, kurias Mes auginame ir brandiname, perduodami jas iš kartos į kartą, kaip paprotį. Todėl turime susiprasti, jog tik Mūsų aktyvi veikla yra prasminga, nes tik būdama veikli, atsakinga visuomenė galime tikėtis šviesesnio rytojaus. Dienos, kuri prašvitusi leistų Mums sau tyliai ir išdidžiai pasakyti, jog Aš padariau tai, dėl ko šiandien galiu didžiuotis. Džiaugtis permainų, kurias patys inicijuojame, nauda, mėgautis švaria aplinka, kultūringu jaunimu, istoriškai išprususiais  ir turtingu vidumi kaimynais.

Tad pradėkime nuo savęs ir imkimės darbo, keiskime tai kas nevyksta dabar, išjudinkime užsisenėjusią tvarką bei kultūrą. Pagaliau, juk pavasaris ir metas kuopti ne tik namus ar kiemus, kadangi turime puikius miškus, jų rekreacinius takus bei vandenų krantus, kurie, kaip bebūtų gaila yra teršiami Mūsų pačių ranka. Todėl, prašau visų Jūsų - nelikime abejingi sau ir aplinkai – tapkime Piliečiais prisidėdami prie globalios talkos tvarkant aplinką savo miestuose ir miesteliuose, bent akcijoje Darom 2013.

 

foto: Nikolajus Lysenkovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius