-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 11

Politiškai frigidiškos kartos atstovė: už ką rinkimuose balsuos jaunimas?

Esu politiškai frigidiškos kartos atstovė. Prieš pradėdami sakyti, jog pernelyg nuvertinu savo kartą, paklauskite po 86-ųjų gimusių jaunuolių, už kokią partiją balsavo praė...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas
Temos: 1 Frigidiškumas

Esu politiškai frigidiškos kartos atstovė. Prieš pradėdami sakyti, jog pernelyg nuvertinu savo kartą, paklauskite po 86-ųjų gimusių jaunuolių, už kokią partiją balsavo praėjusiuose Seimo ar savivaldybių rinkimuose, kiek partijų programų prieš rinkimus yra perskaitę, kas sudaro dabartinę (vis dar) valdančiąją daugumą, kas yra opozicijoje, ir už ką jie balsuos artėjančiuose Seimo rinkimuose. Tą klausimą sau užsiduoti turėtų ir mano kartos atstovai, mintyse jau ruošiantys nenorminės kalbos lauknešėlį į komentarų skiltį.

Nesiūlau nė vienam sulaukusiam padoraus atsakymo mesti į mane akmenį, nes žinau, kad tokių tikrai pasitaikys (1 iš 10 jaunuolių sugebės pademonstruoti politikos žinias ir susidomėjimą ja). Yra sakoma, jog kiekviena taisyklė turi išimčių, tai čia bus toji išimtis. Pagarba ir aplodismentai jam (neironizuoju). Tačiau likusieji pažers pačių įvairiausių ir margiausių išminties perlų. Nors ne, čia būsiu pamelavusi. Politiškai frigidiški mano kartos atstovai apsiribos pora frazių: „nežinau, neįdomi man ta politika“, „išvis už nieką nebalsuosiu, vis tiek nesąmones išrenka (kas išrenka?)“. Šių bei kitų populiarių frazių, kaip antai „visi jie vagys“, pasitaiko ir kitų kartų atstovų žodynuose. Gal dar ir todėl maniškiai taip gerai jas išmoko?

Jaunuoliai puikiai įsisavino atsakomybės naštos atsikratymo pamoką „mano balsas nieko nelems“, o atidžiai išstudijavę kandidatų sąrašus, jie puikiai žino, kad „gi ten nėra už ką balsuoti“. Todėl net nepasivargina pažiūrėti politinių debatų laidų per televiziją. Kas iš esmės yra pati paprasčiausia, daug pastangų nereikalaujanti ir lengvai organizmo įsisavinama priešrinkiminė politinio su(si)vokimo injekcija.

Apie išsamesnes studijas, politinių įvykių apžvalgų skaitymą, partijų programų adekvatumo vertinimą nė nekalbu. Nekalbu. Kam gi įdomu, kokios partijos požiūris atitinka mūsų pačių pažiūras? Kokia politinė ideologija tiksliausiai atspindi mūsų vertybes ir gyvenimo filosofiją? Kiek šios ideologijos laikosi partija, kuri deklaruoja esanti jos atstovė? Kodėl sraigtasparniai yra geriau nei renovuoti namai? Kada minimalus darbo užmokestis bus 1509 litai? (9 litai, sakė, psichologiškai teigiamai veikia!)

O rinkimų data nenumaldomai artėja. Ir kas tada? Keli iš mano kolegų pasirinks matytą veidą, girdėtą pavardę, geriausiu atveju - mamos ar tėčio rekomenduotą pretendentą? Kiek iš šios politiškai frigidiškos kartos atstovų išvis pamatysime prie balsadėžių? Beje, prakalbus apie jaunuolių aktyvumą rinkimuose, galiu pasakyti, jog palaikau siūlymus sudaryti galimybę balsuoti internetu (neironizuoju). O kaip būtų gerai, jei užtektų socialiniame tinklapyje „Facebook“ prie kandidato tiesiog paspausti „patinka“ (ironizuoju)! Arba sms žinutėmis dar būtų galima... Pažiūrėkit gi, kiek už šokančius politikus pribalsuoja!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius