Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 13

Skaitytojas: mokestis už automobilį – tai vilkas-miško sanitaras?

Visuomenėje nerimstant diskusijoms apie tai, kad mokestis už automobilius yra absurdiškas (dauguma pesnininkų, važinėjančių vidutinės kubatūros automobiliais, mokėtų apie 170 Lt...
Automobilis, mokestis už automobilį (123 RF)
Automobilis, mokestis už automobilį (123 RF)

Kitas skaitytojų nuomones apie siūlomą mokestį rasite čia.

Visuomenėje nerimstant diskusijoms apie tai, kad mokestis už automobilius yra absurdiškas (dauguma pesnininkų, važinėjančių vidutinės kubatūros automobiliais, mokėtų apie 170 Lt per metus), noriu pažvelgti į šį mokestį ir iš kitos pusės. Koks galėtų būti teigiamas jos aspektas?

Manau, kad daugiabučių kiemuose tikrai sumažėtų senų laužų. Juk ypač dabar, žiemą, sunku pravažiuoti pro užpustytus ir jau seniai nebevažiuojančius senus „VW Golf“ arba „Audi 80“. 

Automobilių mokestis kaip koks vilkas taps miško sanitaru, suėdančiu silpnus ir paliegusius, ligotus žvėris, platinančius ligas.

Labai dažnai pensininkai dėl laiko ir lėšų stokos tiesiog palieka savo senus automobilius likimo valiai: parkingas nemokamas, draudimo mokėti nereikia – viskas gerai. Dabar, norėdamas didesnės pensijos, bet vengdamas sumokėti tuos 100 (jei variklio darbinis tūris iki 1,5 l) ar 150 Lt, į užtarnautą poilsį išėjęs žmogus tirsiog paskambins autolaužynų sanitarams ir paprašys už simbolinį mokestį nupirkti jo automobilį.

Tokiu būdu siūlomas automobilių mokestis kaip koks vilkas taps miško sanitaru, suėdančiu silpnus ir paliegusius, ligotus žvėris, platinančius ligas. Mūsų kiemai taps erdvesni, o pensininkai bus laimingi dėl kompensuotų pensijų. 

Skaitytojas Virgis X Drive

Nuomonę aktualiais klausimais pareikškite arba savo istoriją siųskite ikrauk@15min.lt.

Dar lengviau pasiekti ikrauk.lt per paskyrą „Facebook“. Prisijunkite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius