Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 14

Skaitytojo atsiliepimas. Seminaras „Kaip pradėti investuoti / Sėkmingo investuotojo savybės“

Nuolat tenka lankytis gausybėje įvairiausių renginių, todėl nusprendžiau ne tik trinti kėdę, bet ir pasidalinti renginio metu patirtais įspūdžiais, pasidžiaugti pavykusiais...

Nuolat tenka lankytis gausybėje įvairiausių renginių, todėl nusprendžiau ne tik trinti kėdę, bet ir pasidalinti renginio metu patirtais įspūdžiais, pasidžiaugti pavykusiais dalykais ir pasiūlyti patobulinimų.

Tokios rubrikos naudą pajus visos šalys: organizatoriai gaus argumentuotą dalyvio įvertinimą, skaitytojai sužinos apie juos galimai dominantį renginį, o aš įgausiu naujų žinių bei padidinsiu vertinimo patirtį.

Pirmasis į mano komplimentų ir kritikos mėsmalę įpuolęs renginys – žurnalo „Investuok“ organizuotas seminaras „Kaip pradėti investuoti / Sėkmingo investuotojo savybės“ (12-11-21).

Pastaruoju metu man vis kirba mintys pradėti investuoti. Prieš gerą mėnesį ausis pamaloninau Dave Ramsey audio knyga „Financial Peace University“, iš anksčiau buvau susipažinęs Robert Kiyosaki investavimo dėsniais, o pastaruoju metu tyrinėjau vieno iš investavimo korifėjų Warreno Buffetto investavimo kelią ir strategijų bei jų masto kaitą. Ir nors mano supratimas apie investavimą dar geriausiu atveju buitinis, tačiau, turbūt, daugelis apie save pasakytų tą patį. Norėdamas įgauti naujų žinių ir pagaliau atsakyti į tą daugeliui ramybės neduodantį klausimą „Kaip pradėti investuoti?“ nusipirkau akcijos kuponą į Rimvydo Jasinavičiaus bei Rolando Juraičio seminarą. Žadėjo ir žurnalo prenumeratą duoti. Sudomino.

Giriu už:

 - Sudėtingų dalykų paprastą pateikimą (R. Jasinavičius visiems suprantama kalba aiškino kodėl žmogus neturi pinigų ir ką daryti, jog jų turėtum);

 - Dažniausių klaidų aptarimą (R. Juraitis detaliai analizavo ypač pradedančių investuotojų dažniausiai daromas klaidas);

 - Investavimo strategijos svarbos akcentavimą (Prieš investuojant R. Jasinavičius rekomendavo atsakyti sau, kodėl investuojama, kokios grąžos tikimąsi, kokią riziką toleruosim ir t.t.).

Patobulinčiau:

 - Informacijos diferencijavimą (pelningai investuoti galima ne tik į auksą ar į savo verslą, kaip kad buvo bandoma įskiepyti seminare);

 - Informacijos pritaikomumą (stigo patarimų apie pirmuosius žingsnius, informacijos paiešką ir t.t.);

 - Pranešimų temos atitikimą (koučingo specialistas R. Juraitis trečdalį laiko skyrė išsamiam asmenybės tipų apibūdinimui).

Komentaras

Kaip sakė R. Jasinavičius, mokykloje ar universitete niekas mūsų nemoko, kaip uždirbti ar įdarbinti pinigus. Džiugu, kad yra iniciatyvių žmonių, kurie ryžtasi apie tai kalbėti ir natūralu, jog tokios iniciatyvos sulaukia pilnų salių. Kitam kartui žurnalo „Investuok“ komandai rekomenduočiau atsižvelgti į seminaro pradžios/pabaigos laiką, nes tinkamas laikas valdymas – gero oratoriaus požymis. Nors R. Jasinavičius ir reklamavo savo kuriamos „turtėjimo bendruomenės“ puslapį, tačiau net ir praėjus 4 dienoms po seminaro jis dar neveikė. Mano nuomone, buvo praleista puiki proga pasiūlyti asmenines konsultacijas pradedantiems investuotojams. Juk kiekvienas tikėjosi gauti atsakymą į tą taip rūpimą klausimą – nuo ko man pradėti?

Tikiu, kad seminare įgytas žinias dar tikrai panaudosiu, todėl seminarą vertinu teigiamai, nes jis buvo dar vienas postūmis pradėti investuoti. O kai pradedi, tada ir kyla daug klausimų. O kai yra klausimų – atsiras ir atsakymai.

Įvertinimas: 7/10.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius