-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 10

Skaitytojo nuomonė. Interneto sensacija kelia baimę Lietuvos žiniasklaidai?

Vaizdo įrašas per dvi dienas sulaukęs 150 000 peržiūrų, palankių žmonių vertinimų ir sukėlęs aibes diskusijų nebuvo paviešintas nei viename naujienų portale. Įraše atskleidžiami...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Vaizdo įrašas per dvi dienas sulaukęs 150 000 peržiūrų, palankių žmonių vertinimų ir sukėlęs aibes diskusijų nebuvo paviešintas nei viename naujienų portale. Įraše atskleidžiami faktai apie nešvarią Lietuvos žiniasklaidą, todėl kyla klausimas, ar jau ruošiamas šios idėjos autorių puolimas, o gal žiniasklaida tiesiog tylės bijodama pažvelgti tiesai į akis? Idėjos autoriai dar vakar išplatino pranešimą spaudai didžiausiems Lietuvos naujienų portalams. Bet kol kas - visiška tyla. Apačioje pateikiu vakarykštį idėjos autorių pranešimą spaudai:

Mes - jaunų žmonių komanda, kuri gerbia ir myli savo šalį. Lietuvoje mes dirbame politikos, verslo bei žiniasklaidos struktūrose ir tikrai nesitaikome į valždios postus ar mokėsčių mokėtojų pinigus. Vienintelis mūsų tikslas - padėti Lietuvai.

Vakar patalpinome  pirmąjį vaizdo klipą, kuris per mažiau nei parą jau sulaukė 60 000 peržiūrų. Facebook'e klipu pasidalino daugiau nei 2 000 žmonių. Žmonės gali tai vadinti propagandą, bandyti tai nuneigti, bet ten nerasite nei vieno sumeluoto žodžio. Pagrindinė filmo mintis, kaip ir būsimų dalių - nebekalbėti kaip viskas blogai, bet pateikti tiesą ir idėjas, pateikti sprendimo būdus, kaip tai galime spręsti. Nenorime nieko kritikuoti, vadinti politikų vagimis ar „žulikais“, tačiau dabartinei valdžiai neabėjotinai trūksta paprastų dalykų - kūrybiškumo, laisvės, žmogiškumo ir tikėjimo savo idėjomis. Šiuo metu atrodo, kad jie nuskendo savo pačių sukurtoje biurokratinėje baloje. Visas jų darbas - nesibaigiantys procesai ir  vienų kova prieš kitus. Jie vis kovoja, o kur liekame Mes? Lietuvos žmonės? Būtent tai ir yra problema, kurią bandysime spręsti.

Pirmoji siūloma idėja - Seimo nario egzaminas. Egzaminas būtų sudarytas iš klausimų, kuriuos atsakyti ar inerpretuoti galėtu tik puikiai tam tikras valstybės valdymo sritis išmanantys žmonės. Egzamine būtų ir teorinė dalis, kurioje galėtume patikrinti kaip žmonės išmano Lietuvos konstituciją, seimo statutą ir kt. Egzaminas beabėjo būtų neprivalomas, bet klausimas kuris iš seimo narių ar kandidatų į Seimą, norėtu parodyti, kad bijo jame sudalyvauti? Neabejotinai tik tie - kurių vieta cirke ar velniai žino kur. Protingas žmogus šiomis dienomis žiūrėdamas politinius debatus, tokių turėjo pastebėti ne vieną ir ne dvi dešimtis. Bet nėra abejonių, kad atsiras dalis rinkėjų, kuri balsuos už juos, todėl didelę dalį atsakomybės turėtų prisiimti ir tie žmonės, kurie neina balsuoti.

Be abejo, šiuo metu gali kilti daugybė klausimų kaip tai veiks, kas vertins, kas sudarys klausimus ir t.t. Tačiau mes jau kalbames su politikos, meno, mokslo ir sporto atstovais, su kurių pagalbą šią idėją detalizuosime.

Mes atsisakome, bet kokios asmeninės reklamos ir viešumo. Esame jaunosios kartos atstovai, bet turime savo darbus ir sugebame gyventi Lietuvoje, sugebame džiaugtis gyvenimu. Į valdžią mes tikrai nenorime, žvaigždėmis tapti svajonių neturime, bet turime aiškų tikslą - prisidėti prie šviesesnės Lietuvos ateities.

Mūsų komandą sudaro talentingi savo sričių specialistai Lietuvoje ir ne tik, todėl visas siūlomas idėjas esame pasirengę įgyvendinti, o ne tik apie jas kalbėti. Ir visgi, kodėl moksleivis turi laikyti egzaminą? Vairuotojas turi laikyti vairavimo egzaminą? Specialistas gauti licenziją? O Seimo nariui užtenka turėti 25 metus ir jis jau gali kandidatuoti į Seimą?

IKRAUK.LT PRIMENA SKAITYTOJAMS, JOG NAUJIENA APIE MINĖTĄ VAIZDO ĮRAŠĄ IKRAUK.LT PORTALE BUVO PUBLIKUOTA ANTRADIENIO POPIETĘ, JI TAIP PAT PASIRODĖ IR PAGRINDINIAME 15MIN.LT PUSLAPYJE.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius