-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 11

Skaitytojo nuomonė. Stipriausių Europos futbolo klubų sirgaliai Lietuvoje: meilė tik iš išskaičiavimo?

Futbolo gerbėjai, kad ir kaip bebūtų keista – gana dažnai sutinkamas reiškinys net ir mūsų šalyje. Itin didelės pagarbos nusipelno savo miesto komandą palaikantys futbolo mėgėjai,...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Futbolo gerbėjai, kad ir kaip bebūtų keista – gana dažnai sutinkamas reiškinys net ir mūsų šalyje. Itin didelės pagarbos nusipelno savo miesto komandą palaikantys futbolo mėgėjai, kurie renkasi į stadionus, net jeigu jų mylima ekipa yra ne Vilniaus „Žalgiris“, Marijampolės „Sūduva“ ar Panevėžio „Ekranas“, o Gargždų „Banga“, Tauragės „Tauras“, ar Alytaus „Dainava“. Vis dėlto daugumos lietuvių mūsų šalies futbolo lygis netenkina, todėl jų žvilgsnis krypsta į stipriausias pasaulio futbolo lygas ir tame, žinoma, nėra nieko keisto.

Ir vis tik, ko ieškoma vakarų futbolo fronte? Gražaus futbolo ar gražių rezultatų? Liūdna, tačiau daugumai Europos futbolo grandų fanais save laikančių lietuvių užtenka tik pasižiūrėti į turnyrines lenteles, pats žaidimas jiems lieka antroje vietoje.

Niekam ne paslaptis, jog didžiausią gerbėjų armiją visame pasaulyje turi Ispanijos superklubai – Madrido „Real“ ir „Barcelona“. Atlikę apklausą Lietuvoje pamatytume, jog būtent šios komandos yra mylimiausios ir mūsų šalyje. Tačiau jeigu prieš apklausą pasidomėsime, kaip dažnai mūsų pašnekovas stebi futbolą ar kaip dažnai seka naujienas ir atmestume tuos, kurie futbolo rezultatus tik kartais netyčia išgirsta per žinias, apklausos rezultatai turėtų iš esmės pasikeisti.

Nenoriu pasakyti, jog „Barcelona“ ir „Real“ palaiko tik tie, kurie nesidomi futbolu. Taip juk tikrai nėra. Šie klubai Lietuvoje turi rimtų gerbėjų, kurie ištikimi savo mylimoms komandoms nuo senų laikų. Panašų rimtų fanų skaičių mūsų šalyje turi ir kiti pajėgūs Europos futbolo klubai – Londono „Arsenal“, „Liverpool“, Turino „Juventus“, A.C „Milan“ ar Miuncheno „Bayern“.

Koks tas skaičius? Labai labai mažas. Vis tik gyvename Lietuvoje, toli ir nuo Miuncheno, ir nuo Milano, ir nuo Liverpulio, tad nenuostabu, jog prie vienos futbolo komandos stipriai prisirišusių fanų čia nėra daug. Net jei žmogus aktyviai seka naujienas bei neretai pasižiūri čempionų lygos rungtynes TV6 kanalu, savo „mylimos“ „Manchester City“ komandos eilines rungtynes Anglijos „Premier“ lygoje jis nuspręs įsijungti tik jei netyčia pamatys, kad per pirmąjį varžybų kėlinį jau yra įmušti 6 įvarčiai. Beveik visada atsiras ir toks „sirgalius“, kuris sužinojęs apie vykstančias rungtynes kurioje nors „Facebook“ grupėje pasiteiraus ar jų netransliuoja LNK arba Pūko TV.

Jei paklausime minimaliai futbolu besidominčio lietuvio arba didele futbolo gerbėja save laikančios lietuvės, kuri futbolo komanda jam ar jai yra pati mėgstamiausia, beveik visada išgirsime, jog tai yra „Barcelona“, „Real“, o geriausiu atveju „Manchester United“. Tuo stebėtis ko gero taip pat nereikėtų. Juk nieko keisto, jog mažai futbolu besidomintys ar bent jau domėtis pradedantys žmonės vaikosi madų, gražių veidų ar skambių rezultatų.

Blogiausia būna tada, kai tokie „sirgaliai“ įsivelia į diskusijas su kitais. Nebelieka nieko kito, kaip tik griebtis už galvos, kai „Barcelona“, „Real“, „Manchester United“ ar „Manchester City“ „sirgalius“ „Arsenal“, „Liverpool“, „Tottenham“, „Newcastle“, „Valencia“ ar Madrido „Atletico“ fanui pareiškia, jog jis nesupranta, kaip galima palaikyti tokią „nevykusią“, „niekada titulų nelaiminčią“, „turnyrinės lentelės gale stovinčią“ komandą.

Neieškok smegenų ten, kur jų ieškoti neverta. Jei nori būti panašus į futbolo teisėją ir simpatizuoti „Barsai“ ar „raudoniesiems velniams“, o ne Šiaulių „Šiauliams“ ar Klaipėdos „Atlantui“, prašom, jokios nuodėmės čia tikrai nepadarysi, bet susimildamas, neparodyk akivaizdžiai, jog tai darai ne dėl paties futbolo, o dėl skambių pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius