-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 02

Varėniškio skundas: suteikite galimybę rūšiuoti šiukšles prasmingai

Kaip jau buvo minėta ankstesniuose Varėnos miesto vietinės spaudos numeriuose, kad komunalininkai nesusitvarko su gyventojų surenkamais atliekų kiekiais, galiu lygiagrečiai...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas
Temos: 1 Šiukšlės

Kaip jau buvo minėta ankstesniuose Varėnos miesto vietinės spaudos numeriuose, kad komunalininkai nesusitvarko su gyventojų surenkamais atliekų kiekiais, galiu lygiagrečiai paantrinti buvusių eilučių autoriui, nes ši problema visdar neišspręsta.

Šiandien situacija tokia, kad atkaklūs ir neabejingi gamtos resursų eikvojimui gyventojai sistemingai rūšiuoja pakuotes bei jas talpina į tam skirtus konteinerius. Bėda ta, kad mes visa tai darome veltui, kadangi pertekliniai medžiagų kiekiai yra surenkami ir vežami kartu su buitinėmis atliekomis, taip paliekant pilnas spalvotasias dėžutes jų neištuštinus.

Estetika lyg ir gera, bet viso to prasmė? Koks tikslas žmonėms eikvoti savo laiką idealoginiams siekiams, kai visas darbas nueina tuo pačiu keliu – į šiukšlyną, kur jos būna rušiuojamos arba ne. Vienaip ar kitaip nebeįžvelgiu žaliavų skirstymo siekiamybės perteiktos individualiems asmenims.

Anokia paslaptis, jog tai yra verslas, kuomet piliečiams buvo įskiepytas pareigybės ir atsakomybės jausmas rūpintis gamta bei būtinybė būti "žaliam" ,nes mums staiga parūpo ekologija. Nebūkime naivūs – esmė ta, kad neatlygintinai dirbančios bitės (rūšiuotojai) dirba darbą vardant idėjos, o verslas, gaudamas dovaninį kąsnį, negeba net pasirūpinti derliaus atsiėmimu ir tokiu būdu mus palieka nesusipratusius.

Kyla dviprasmis klausimas – matyt, turėtume pabranginti buitinių atliekų išvežimą, nes jų kiekiai nemažėja, nors visur akcentuojama, kad rūšiavimas mažina būtent mišrių šiūkšlių srautus ir taip atpigina jų transportavimo bei utilizavimo kaštus. O gal pakaktų sistemingo eksploatuojamų surinkimo taškų peržiūrėjimo ar planinio organizavimo? Betkuriuo atveju, prašau vieno – gerbkite ir vertinkite žmonių pastangas bei norą prisidėti prie ekologinio viruso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius