2012 03 20

Vilniaus viešojo transporto vairuotojai neišmano, kaip važiuoti gatvėmis

Nepaslaptis, kad Vilniaus viešojo transporto darbuotojai neretai atrodo akli. Na, bent jau taip atrodo, kai su jais susiduri kelyje.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Nepaslaptis, kad Vilniaus viešojo transporto darbuotojai neretai atrodo akli. Na, bent jau taip atrodo, kai su jais susiduri kelyje.

Yra toks Giraitės žiedas, kurį visi vilniečiai puikiai žino. Jis yra trijų juostų, o eismas jame dar papildomai yra nurodomas ženklais. Dažnam yra tekę susidurti su situacija, kai norint nusukti iš žiedo į G. Vilko gatvę, tenka vos ne šonais susiglausti su viešuojojo transporto priemone.  Tada nuolat būna kažkokia maišatis, nesąmonė, kamštis, stresas ir kitos blogybės.

Taigi viskas čia yra paprasta - Vilniaus viešojo transporto vairuotojai akivaizdžiai ignoruoja KET, sąmoningai joms nusižengiair, kas svarbiausia, tiesiai Vilniaus kelių policijai po nosimi.

Atvažiuojant Savanorių prospektu, į žiedą galima įsukti dviem juostom. Dauguma vairotuojų renkasi antrąją, tačiau viešasis transportas visada be išimties - pirmąją. Tada, į žiedą įsukę pirmąja juosta, jie važiuoja pirmąja juosta toliau. Tačiau ženklas aiškiai nurodo, jog pirmąja juosta galima važiuoti tik iki pirmojo išvažiavimo, antrąja - iki pirmojo išvažiavimo arba tiesiai, trečia - tik tiesiai. Visi kurie nori antrąja juosta išsukti iš žiedo, norom nenorom turi stabdyti, sukelti avarines situacijas... ir viskas tik dėl to, kad kažkodėl maršrutuose dirba akli vairuotojai...

Kiek visa tai gali tęstis?

P.S. Ir kas čia per naujiena, įvažiuojant į žiedą rodyti kairįjį posūkį? ar pablūdote?

VIDEO: Troleibusai Vilniuje pastoviai pazeidineja taisykles

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius