-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 23

Kaliningrade įvykęs banko apiplėšimas priminė amerikiečių filmą (video)

Vienas iš pagrindinių patarimų: būtinai reikia turėti griežtą ir labai konkretų planą. Iš pradžių pageidaujama veikti rudenį arba žiemą. Ilgesnės naktys. Pavyzdžiui, neseniai įvykęs incidentas kaimyninėje šalyje - Kaliningrade. Beveik prieš mėnesį trys vyriškiai pasirinko išbandyti galbūt vieną iš didžiausių savo gyvenime laimę - apiplėšti banko filialą.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Plėšimas

Vienas iš pagrindinių patarimų: būtinai reikia turėti griežtą ir labai konkretų planą. Iš pradžių pageidaujama veikti rudenį arba žiemą. Ilgesnės naktys. Pavyzdžiui, neseniai įvykęs incidentas kaimyninėje šalyje - Kaliningrade. Beveik prieš mėnesį trys vyriškiai pasirinko išbandyti galbūt vieną iš didžiausių savo gyvenime laimę - apiplėšti banko filialą. Banko kasose visada yra daug šlamančių pinigų, o juos visiškai nesunku pasiimti patiems. Šių dienų plėšikai galvoja turintys šiek tiek išskirtinių privilegijų.

Savaime suprantamas dalykas, kad nusikaltėliai apie banko darbo grafiką žinojo puikiai: tikriausiai kasdien lankydavosi reikalingoje įstaigoje. Nusikaltėliams neramu buvo dėl vieno dalyko: aplinką stebėjo saugumo vaizdo kameros. Tačiau nėra padėties be išeities.

Taigi banko apiplėšimas iš aksto buvo idealiai suplanuotas. Nusikaltėliai puikiai žinojo, kad banke nėra įrengtos garsinės signalizacijos, nedirba apsaugos darbuotojai. Vyriškiams liko tik netikėtai užklupti dirbančius banko darbuotojus ir sėkmingai patekti į pinigų saugojimo patalpą. Iš vaizdo įrašų matyti, kad jiems įvykdyti apiplėšimą buvo vieni juokai. Plėšikai be jokio didelio vargo atliko savo „žygdarbį". Banko juostelėmis perrišti pinigų pakeliai tarsi patys sušokdavo į plėšikų specialiai paruoštus medžaginius maišelius. Pagrobtų pinigų suma - 2 milijonus rublių.

Šįkart ginkluotiems nusikaltėliams sunkiai sekėsi kopti „aukštais karjeros laiptais“. Pasak liudininkų, mačiusių banditus, trijulė persėdo į valstybiniais numeriais nepažymėtą automobilį, su kuriuo dingo akiračio.

Drįstu teigti, kad piktybiniai chuliganai galbūt toliau būtų sėkmingai užsiiminėję saviveikla, jeigu jiems kojos nebūtų pakišę aukščiausiojo visuomenės sluoksnio atstovai - policijos pareigūnai.

Netrukus po įvykio plėšikus viešajame miesto transporte operatyviai sučiupo civilinius drabužius vilkintys policininkai. Jie iš pradžių neigė savo kaltę. Teisme davę parodymus, nusikaltėliai išbandė keletą „gynybos" būdų: tyrėjams norėjo suversti visą kaltę už psichologinius grasinimus ir reikalavimus prisipažinti padarius sunkų nusikaltimą. Tačiau vagystę tiriantys kriminalistai viešai atskleidė visas jų paslaptis.

Dar vienas vaizdinis įrodymas, koks būna saldus milijonas ir kiek jo ištikimų gerbėjų pasiryžę beprasmiškai lįsti skradžiai į žemę!

VIDEO: Kaliningrade įvykęs banko apiplėšimas - tarsi iš amerikiečių kovinio filmo scenarijaus (CCTV)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius