-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 29

Kauno gatvelių karalius (atnaujinta sausio 7 dieną)

Kokie mes karaliai, mums nusispjauti į visus... Kauno senamiestyje, Raguvos gatvelė ir taip siaura, joje sunku išlaviruoti tarp sustatytų automobilių. Deja, iki šiol nėra ženklo, draudžiančio čia stovėti.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Kokie mes karaliai, mums nusispjauti į visus... Kauno senamiestyje, Raguvos gatvelė ir taip siaura, o žiemą  reikia tiesiog patyrusiu vairuotojui būti, kad galėtum išlaviruoti tarp sustatytų automobilių. Deja, iki šiol nėra ženklo, draudžiančio čia stovėti.

Šis vairuotojas – karalius ypatingai įžūlus. Jis paliko automobilį ant važiuojamosios dalies, o kiti atvažiavę automobiliai susidūrė su sudėtinga problema, kaip apsisukti ir išvažiuoti atgal. Tokia situacija sukėlė nemažą paniką  aplinkui.  Kauno senamiestyje, Raguvos gatvėje susidarė automobilių grūstis, visi klausinėjo, kur vairuotojas. Kažkas aplėkė  aplinkiniuose pastatuose įsikūrusias įmones, klausinėjo kieno tai automobilis. Tuo metu kažkas paskambino policijos pareigūnams, kurie labai operatyviai atvyko (šaunuoliai galima pasakyti), bet vėl gi, ką jie padarys, juk krano reikia, kad automobilį būtų galima iškelti. Tuomet pareigūnams beliko imtis ratų blokavimo priemonės.

Nežinia, kuo tai baigėsi vėliau, bet šis vairuotojas-karalius, ko gero, neišvengs baudos, nes įvykis buvo registruotas policijos protokoluose. Nežinia, kas tam vairuotojui būtų, jei jis susitiktų su tokiais pat kaip jis chuliganais, kurie irgi norėtų pravažiuoti...

Mes patys turime „išsivalyti savo šiukšles“ ir geriau nelaukti, kol tai padarys tam tikros instancijos.  Netylėkime, tvarkykimės savo miestą patys ir rezultatas ateityje tikrai bus.

Kauno miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Pauliaus Kero komentaras: Kelių eismo ženklai yra įrengiami tik ten, kur tai yra būtina. Vairuotojai privalo vadovautis ne tik kelių eismo ženklais, bet ir apskritai Kelių eismo taisyklėmis.

Kelių eismo taisyklių 193.7. punktas  numato, kad stovėti draudžiama ten, kur tarp sustojusios transporto priemonės ir ištisinės ženklinimo linijos (bortelio) mažesnis kaip 3 m atstumas. Šiuo atveju yra pažeistas būtent šis KET punktas. Be to, kadangi automobilis akivaizdžiai trukdo eismui, policija gali ne tik bausti, bet ir organizuoti tokio automobilio nugabenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius