Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 16

Pensininkas kelyje: gal jiems reikia papildomo vairavimo egzamino?

Sostinės Kalinausko gatvėje 2012 m. spalio 16 dieną teko stebėti gana kuriozišką situaciją. Garbaus amžiaus pensininkas šalia centro poliklinikos bandė išvažiuoti iš savo...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Sostinės Kalinausko gatvėje 2012 m. spalio 16 dieną teko stebėti gana kuriozišką situaciją. Garbaus amžiaus pensininkas šalia centro poliklinikos bandė išvažiuoti iš savo parkavimo vietos. Tai buvo ilgas ir gana lėtas procesas. Deja, šis pensininko išvažiavimas nesibaigė sėkmingai.

Iš pradžių išvažiuodamas, vyriškis švelniai "pabučiavo" priekyje stovinčiai mašinai priekinį bamberį. Vėliau dar kartą lėtais manevrais, palydėtais stipraus akseleratioriaus kauksmo, pensininkas pajudėjo iš vietos ir gracingai apsisukęs užkilo Kalinausko gatvės įkalnėn. Deja, ten ir buvo jo kelionės pabaiga, kadangi maždaug po 15 minučių, važiuojant Kalinausko gatve pastebėta ta pati mašina, deja jau užkaltu varikliu. Apie aštuntą dešimtį skaičiuojantis senelis tik vaikštinėjo aplink atidarytą mašinos kapotą ir nerimastingu žvilgsniu kasėsi pakaušį.

Stebint šią bei daugelį kitų panašių situacijų, kurias išprovokuoja arba sukelia garbaus amžiaus vairuotojai, pagalvoji, kodėl gyvename ne Amerikoje? Ten visi senyvo amžiaus vairuotojai privalomai turi perlaikyti vairavimo egzaminus, kad iš McDonalds išėjęs rubuilis amerikoniukas gatvėje jaustųsi saugus. Na, kol Lietuvoje Amerika dar nekvepia, tiesiog palinkėsiu saugaus kelio!

Laimonas Keseriauskis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius