-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 17

Pėsčiųjų perėja, kuri veda į niekur (nuotraukos, video)

Su redakcija susisiekė skaitytojas Mindaugas ir perdavė pluoštelį nuotraukų bei vaizdo medžiagą, iliustruojančią gana atsainų požiūrį į dirbamą darbą.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Su redakcija susisiekė skaitytojas Mindaugas ir perdavė pluoštelį nuotraukų bei vaizdo medžiagą, iliustruojančią gana atsainų požiūrį į dirbamą darbą.

„Situacija, žinoma, neprilygsta absurdui Pagėgiuose, kuomet vidury gatvės važiuojamosios dalies atsirado stulpai. Tačiau ir mano užfiksuota situacija demonstruoja atsainų požiūrį į atliekamą darbą ir visišką nemąstymą“, - sako Mindaugas.

Pasak skaitytojo, jau nuo pavasario netoli Vilniaus pakraštyje esančiame Didžiosios Riešės kaime plušėjo kelininkai, tvarkę siaurą ir duobėtą pagrindinę gatvę.

„Kartais jų darbais keldavo nuostabą, kartais abejonių, ar spės viską pabaigti iki žiemos. Kasė, rausė, lygino, asfaltavo... Vairuotojams nepatogumų buvo, tačiau galiausiai, įsibėgėjus rudeniui, jau buvo matyti ir rezultatas. Sutvarkyti šaligatviai, nutiestas dviračių takas, sutvarkytos autobusų stotelės, paklota puiki nauja kelio danga, įrengtos perėjos. Dėl pėsčiųjų saugumo ant važiuojamosios kelio dangos padaryta nemažai „gulinčių policininkų“. Net sustatyti gatvės apšvietimo stulpai, kurie, galbūt, kada nors ir švies“, - pasakojo skaitytojas.

Tačiau šį gerą įspūdį Mindaugui gadina viena pėsčiųjų perėja, kuri veda ... į niekur.

„Perėjęs gatvę pėsčiasis įsiremia į smėlėtą kelkraštį, vėliau turi pakilti nedideliu žolėtu šlaitu ir tik tada jis patenka ant šaligatvio. Gerai, kad bent kelio pakraštyje buvusį griovį kelininkai susiprato užpilti. Tas „niekur“ sudaro vos metrą ar pusantro. Todėl dar labiau darosi keista, kad niekas nepagalvojo, jog reikia darbą padaryti iki galo. Juk tai bendrame darbų, kuriuos finansavo Europos Sąjunga, fone net nesudarytų ženklios pinigų sumos,“, - sako skaitytojas.

Mindaugas tvirtina, kad daug kam ši situacija gali pasirodyti smulkmena. Tačiau įsivaizduokime jauną mamą su vėžimėliu, bandančią nueiti į čia pat esantį prekybos centrą.

„Ką jai daryti? Vėžimėlį reiks nešti iki šaligatvio. O kaip šią atkarpėlę pėstiesiems reikės įveikti ankstyvą pavasarį ar po stipresnės liūties, kai viskas pažliunga? Garantuoju, kad tokiu atveju šioje vietoje bus susidaręs molingas purvynas. Kitoje gatvės pusėje kelininkai nepamiršo ties perėja net patogų nuvažiavimą vėžimėliams padaryti, kad mamos su vaikais ar neįgalieji galėtų be problemų patekti ant perėjos. Tik štai klausimas – ką jiems daryti kitoje kelio pusėje?“, - klausia skaitytojas.

VIDEO: Perėja, kuri veda į niekur

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius