Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 08 23

Dovanojama šauni kalaitė Dorė (nuotraukos)

Dobermano mišrūnė. Apie 5 metų. Na, tarkim maždaug tiek metų. Bet ji tokia žaisminga kaip jaunutis šuniukas! Dievina kamuoliuko žaidimus. Nors ji yra didelė „kerepėta" (mes ją taip vadinam tardami labai meiliai!), nes ant ilgų, „dobermaniškų" kojų didelis kūnas nėra lankstus ir paslankus tiek, kad galėtų lengvai ir dailiai šokinėti, pasilenkti ir pagriebti nuo žemės kamuoliuką, tačiau Dorė su tokiu užsidegimu, taip linksmai driuoksi paskui tą mažą geltoną daiktą, kad linksma žiūrėti.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Dobermano mišrūnė. Apie 5 metų. Na, tarkim maždaug tiek metų. Bet ji tokia žaisminga kaip jaunutis šuniukas! Dievina kamuoliuko žaidimus. Nors ji yra didelė „kerepėta" (mes ją taip vadinam tardami labai meiliai!), nes ant ilgų, „dobermaniškų" kojų didelis kūnas nėra lankstus ir paslankus tiek, kad galėtų lengvai ir dailiai šokinėti, pasilenkti ir pagriebti nuo žemės kamuoliuką, tačiau Dorė su tokiu užsidegimu, taip linksmai driuoksi  paskui tą mažą geltoną daiktą, kad linksma žiūrėti.

O pribėgusi, jei nelygioje vietoje, žolėje, tai dar ir per galvą persiverčia jį griebdama ir vėl smagiai, su pasimėgavimu nešdama atgal. Jau kai eini namo tai kamuoliukas iš dantų nepaleidžiamas, nesvarbu kad nuo ilgo nešimo neišspjaunant kartais jau net seilė tyso, bet vis viena neša, nėra kada rūpintis oriai atrodyti.

Iš pradžių, kai tik Dorė pas mus apsigyveno, manėm, kad oi, koks rimtas sargus šuo, oi, tik rimtam darbui ir pan. O pasirodė, kad ji širdy vaikas, nežiūrint jos rimtos išvaizdos, kad ji tipiškas namų,

šeimos šuo, žaidimų draugas. Kad jai reikia gyventi kambaryje, nes ji labai išauklėta, elgiasi santūriai, ramiai (kai nežaidžia su kamuoliuku), nelakstys po kambarius galvą pametusi daiktus vartydama, bus užtikrinta apsauga nuo svetimų ir nepamainoma draugė saviems, netgi vaikams.

Su kartą į savaitę besilankančių savanoriais (taigi, gana retai matomais), jų vaikais ji elgiasi nepriekaištingai švelniai ir atsargiai, ramiai, mes ją niurkom, glaudžiam jos protingą, mielą snukutį prie veidų, myluojam ir negalim ja atsidžiaugti. Dar reikia pridurti, kad ją laikom prie pat savo paradinių durų kur būna mūsų tik patys ramiausi šunys, kurie dažniausiai vis viena tokioje patogioje vietoje kur gali pasiekti ir lankytojus, ir pro šalį vedamus šunis, pradeda labai norėti visus „pačiupinėti". O Dorė kaip pavyzdinė, dresuota puikuolė - atsigula ir ramiai stebi visus (kates tarp kitko irgi), nepuola, neloja, nesistengia nutverti. Žodžiu, jei galiu ką apie ją pasakyti, tai tik gera. Galit paklausti bet kurio, kas ją pažįsta - pasakys tą patį, tik gera... Jai ieškomi jos verti šeimininkai.

Tel.: (8 612) 329 62

Utenos r. gyvūnų mylėtojų draugija www.gyvunugloba.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius