-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 09 24

Drąsi sergančio katino kelionė

Ne gana to, kad tiek daug jų yra priversti gimti po nešvariais balkonais, kad juos mamos slepia kaip baisų nusikaltimą tarp dvokiančių šiukšlių, tai dar absurdiška lemtis jiems...

Ne gana to, kad tiek daug jų yra priversti gimti po nešvariais balkonais, kad juos mamos slepia kaip baisų nusikaltimą tarp dvokiančių šiukšlių, tai dar absurdiška lemtis jiems mesteli kokią ligą, kad ir taip apverktinas gyvenimas taptų dar baisesnis. Kankinantis, bet iškart nepribaigiantis, lyg pašaipūnas sekantis iš paskos ir žiūrintis kaip jie nepasiduoda- benamiai maži kačiukai.


Lipis- vienas iš jų. Kačių gripu (rinotracheitu) apsirgęs benamis mažylis, kuris pasijuto pakankamai didelis, kad pažinti suaugusių kačių pasaulį. Tą vakarą kai Tuskulėnų gatvės katės, tarpusavyje besiaiškindamos ar nepramiegojo savo vakarienės, slinko link šeryklėlės, viena katė paskubom drausmino ir migdė savo kačiukus. Ir nors Lipis kaip visada susisuko kaip kriauklytė vaizduodamas giliai įmigusį, jo galvoje jau dūzgė planas, kad šįvakar jis žūtbūt seks paskui mamą ir pamatys kaip atrodo ta mamos dievinama ir garbinama šeryklėlė!


Kaip tarė taip ir padarė: slinko iš paskos be garso, minkštom mažom pėdutėm ir užpūliavusiom, beveik nieko nematančiom akim, pagal ploną mamos uodegos galiuką. Tiesą sakant Lipis net nesuprato, kad jis jau čia- šeryklėlėje, kai atsargios žmogaus rankos jį pakėlė prieš save.


„Naminukai“ sulaukė vėlyvo skambučio iš Dalios, su klausimu: „Ką daryti toliau?“ Deja, šiuo metu visi globėjai užpildyti, ir visiems padėti nepavyksta, bet kaskart vistiek galvoji: o gal dar vieną? Kaip nors? Bendromis jėgomis...
Šiuo metu kačiukui ypač reikalinga veterinarinė pagalba ir skubus gydymas. Dėl vietų stygiaus, kačiukas nuvežtas į veterinarinės klinikos stacionarą, kurio para kainuoja 12 Lt.


Labai prašome visus neabejingus mažojo Lipio istorijai, prisidėkite, kad ir po nedaug prie stacionaro ir gydymo išlaidų. Tegul mažo, eilinio kačiuko pastangos pasiekti šeryklėlę būna jo simboliniu žygiu į išsigelbėjimą. Galėdami prisidėti prie Lipio gydymo, paaukoti galite į „Naminukų“ sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodydami „Lipiui“:


VšĮ „Naminukai“
Kodas: 302712405
A/S: LT 55 7300 0101 3031 2940 (Swedbank)


Galėdami suteikti Lipiui laikiną globą iki padovanojimo, arba namus, skambinkite „Naminukams“ 864830077 (Vilnius)!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius