Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 12

Iš šulinio išgelbėta maža kalytė prašo padėti pasveikti!

Neseniai savanoriškų gelbėtojų kompanija Vingio parke, apleistoje statybvietėje, iš atidaro šulinio ištraukė keturis maždaug 3 mėnesių mažus mišrūnus. Šuniukai iš šulinio buvo iš...

Neseniai savanoriškų gelbėtojų kompanija Vingio parke, apleistoje statybvietėje, iš atidaro šulinio ištraukė keturis maždaug 3 mėnesių mažus mišrūnus.

Šuniukai iš šulinio buvo ištraukti vėlų vakarą ir laiko apmąstymams, kur juos priglausti tiesiog nebeliko. Vienas šuniukas nakčiai keliavo pas gelbėjimo operacijoje dalyvavusią Ugnę, o likusi trijulė – į Žygio namus, kur nedideliame plote jau gyvena du suaugę šunys, tad sutarėme, kad Žygis palaikys tik pernakt.

Tą pačią naktį buvo apsilankyta veterinarijos klinikoje, nes viena mažylė, ištraukta iš šulinio, nebeturi akies: reikėjo skubiai apžiūrėti akiduobę ir išvalyti susikaupusius nešvarumus. Kitą dieną ši kalytė iškeliavo į jaunos poros laikiną globą.
Tuo tarpu viena iš likusių mažylių Žygio globoje jau nuo pirmo vakaro nieko nevalgė, vėmė, viduriavo ir buvo itin vangi. Todėl nieko nelaukdami ir įtardami apsinuodijimą, jau kitą dieną grįžome į veterinarijos kliniką, kur buvo suleisti vaistai, vitaminai ir pastatyta „lašelinė“. Sekančią dieną niekas nesikeitė, šunytė silpo, tad vėl vykome į kliniką procedūroms, buvo atliktas parvo/corona testas, kuris buvo neigiamas. Trečią parą nevalganti mažylė jau keliavo į kitą kliniką nuodugniems tyrimams: kraujo rezultatai prasti (anemija, pakitę kepenų ir inkstų parametrai), erkių platinamos ligos „babeziozės“ nerasta, dukart atliktas rentgenas parodė pilvelyje besikaupiančias dujas ir neaiškų darinį, kuris galimai kemša žarnyną ir jei netrukus nepradės valgyti, išsekusią mažylę, kurią pavadinome Diuše, gali tekti operuoti.

Šiuo „Naminukams“ sunkiu laikotarpiu per kelias dienas Diušės procedūroms, vaistams ir tyrimams išleidome jau virš 400 Lt. Pinigėlių beveikt nebeturime, bet juk negalime sustoti pusiaukelėje. O kas jei Diušės laukia operacija? Prašau, padarykime dėl jos viską, kas mūsų valioje, bandykime iki galo padėti jai išgyventi.

Mums gyvybiškai svarbus Jūsų finansinis ir moralinis palaikymas. Jei tik galite prisidėti, labai prašome paaukoti į „Naminukų“ sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodant „Diuše pasveik“:

VšĮ „Naminukai“
Kodas: 302712405 
A/S: LT 55 7300 0101 3031 2940 (Swedbank)

P.s. taip pat turime ir PayPal sąskaitą: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=CABVSA6HNQBQA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius