Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 06

Katytės iš Prūdiškių nesekmės. Gal Tu gali padėti? (nuotraukos)

Nesvarbu, kur gyveni - didmiestyje, miestelyje, ar nuošaliame kaime: visur tos pačios bėdos. Neseniai sulaukėme pagalbos šauksmo iš Vilniaus rajone esančio Prūdiškių miestelio. Čia prieš porą metų, prie pat žmonių laiptinės buvo išmesta visiškai suvargusi, purvina ir neišpinamais „kaltūnais“ susivėlusi katytė.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Nesvarbu, kur gyveni - didmiestyje, miestelyje, ar nuošaliame kaime: visur tos pačios bėdos. Neseniai sulaukėme pagalbos šauksmo iš Vilniaus rajone esančio Prūdiškių miestelio. Čia prieš porą metų, prie pat žmonių laiptinės buvo išmesta visiškai suvargusi, purvina ir neišpinamais „kaltūnais“ susivėlusi katytė.

Dar tada pamačiusios ją geraširdės moteriškės, spėjo, kad ilgai tokia varguolė negyvens. Matyt, istorija paprasta: kažkam pamaišė, tapo nepageidaujama, buvo apleista, o kad savo kiemo vaizdo negadinti, nuvežė mirti atokiau - į Prūdiškes.

Taip ir budėjo visa nuvargusi, ten kur ir buvo palikta. Moteriškės į namus neįsileido, bet abejingos irgi neliko - katytei durys buvo atviros ir į rūsį ir į laiptinę. Kasdien dvi laiptinės gyventojos pradėjo šerti naują varguolę. Netrukus katytė, kurią praminėme Prūde, pradėjo atsigauti, „kaltūnai“ išslinko, juos pakeitė gražus ilgas plaukas.

Žinoma, kaip visada čia atsirado nepatenkintų kaimynų, kurių nuomone, katytė užėmė per daug vietos. Bet dar didesne bėda tapo tai, kad Prūdė periodiškai pradėjo vestis kačiukus. Visada pasakiškai gražius ir visada tokius pat nelaimingus. Šeimynėlė būdavo kaip užkeikta - nespėja paaugti ir kačiuką tai automobilis suvažinėja, tai tiesiog dingsta kaip į vandenį.

Prūdę šeriančios moteriškės suprato, kad geriausia išeitis - katytę sterilizuoti, bet kur kreiptis? Miestelio gyventojai, kurie galbūt būtų galėję padėti, tuo nesirūpino, o pačios pagyvenusios moteriškės nei pinigų, nei transporto  tam neturi. Išgirdę prašymą pasirūpinti Prūdės sterilizacija, nelikome abejingi ir jau netrukus išsiruošėme į kelionę. Taip Prūdė atsidūrė VšĮ „Naminukai" globoje.

Katytė ne tik graži, bet ir nepaprastai meili, net gaudyti jos nereikėjo, neviliojom ir jokiais konservukais, tereikėjo atidaryti „transporterį“ ir ji pati netrukus jame įsitaisė.

Dabar didžiausia bėda, kad šios katytės sterilizacijai dar trūksta 50Lt. Kaip visada, Jūs esate didžiausia viltis gelbėjimo operacijose, todėl prašome Jūsų ištiesti pagalbos ranką ir prisidėti prie šios svarbios misijos. Žingsnis po žingsnio, juk viskas prasideda nuo vienetų, o gali pasibaigti visuma: uždarykime užburtą ratą ir sumažinkime Prūdės vargelį bent tiek kiek galime.

Galėdami kažkiek prisidėti prie Prūdės sterilizacijos, galite paaukoti į VšĮ „Naminukų“ sąskaitą (mokėjimo paskirtyje nurodžius „katytei Prūdei"). Ir dar... Tikėdami stebuklais, visgi nenutylėsim, kad pati didžiausia laimė šiai likimo nuskriaustai katytei būtų tikri namai- ne laiptinėje, ne dėžėje, ne rūsyje...

„Nes... Be namų negerai!”

VšĮ „Naminukai"

Įmonės kodas: 302712405

Banko sąskaita: LT 55 7300 0101 3031 2940 (Swedbank'as)

SWIFT/BIC kodas HABALT22

Dėl Prūdės galite kreiptis į globėją Edgarą 8 671 90721!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius