-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 22

Kodėl žmonės moka dešimtis tūkstančių dolerių už Savanos kates?

Katės veislės istorija Manoma, kad Savanos katės atsirado sukryžminus dvi kačių rūšis: namines ir laukines Afrikos kates. Tą byloja ypatingi katės bruožai. Įdomus faktas, jog šią...
Savanos katė
Savanos katė
Temos: 1 Savanos katė

Katės veislės istorija

Manoma, kad Savanos katės atsirado sukryžminus dvi kačių rūšis: namines ir laukines Afrikos kates. Tą byloja ypatingi katės bruožai. Įdomus faktas, jog šią veislę „įteisino“ vos 2001 metais, tačiau nuo 1990 metų prasidėjo gana aktyvus jos veisimas. 2001 metais ši veislė buvo oficialiai pripažinta, kai aktyvistai Patrick Kelley bei Joyce Sroufe išsamiu pristatymu įrodė pasauliui, jog tai yra nauja kačių rūšis.

Katės charakteristika bei temperamentas

Ši katė yra įspūdinga vien savo išoriniu grožiu ir laikoma viena didžiausių naminių kačių. Nors ji išsiskiria aukščiu bei mažu svoriu, tačiau sukuria tokį efektą, lyg būtų kelis kartus sunkesnis bei tvirtesnis padaras. Šios rūšies kačių kailio spalva gali būti itin įvairi – tai priklauso nuo to, koks buvo tėvų kailis.

Kaip ir daugelis Afrikos laukinių kačių, Savanos turi įgimtas juodas dėmes ant kailio. Dažniausiai pasitaikančios šių padarėlių spalvos: smėlio su juodais taškais, pilkšva su juodais taškais arba šviesiai juoda su juodais taškais. Šį gyvūną vargu ar galima sumaišyti su kitais – jo snukelis primena naminę katę, tačiau ausys ir veido spalva – laukinę Afrikos katę.
 
Šios katės turi neįtikėtinai nuostabų bruožą, kuris praktiškai visuomet yra priskiriamas šunims – ištikimybė. „Savanietės“ yra socialios – bendrauja ne tik su kitais žmonėmis ar katėmis, bet ir šunimis. Su šeimininkais elgiasi ypač gražiai – lieka ištikimos, praktiškai visuomet sekioja paskui. Tai yra gerumo ir meilės sutverimas.

Katės priežiūra

Šios katės neišsiskiria ypatinga priežiūra. Kadangi jos yra laikomos pusiau naminėmis katėmis, taip ir reikėtų jas prižiūrėti – pakankamai patvariomis ir kokybiškomis priemonėmis.

Įdomu!

Įdomiausia yra tai, jog Savanos katės yra vienos brangiausių. Dažnai jų kaina viršija kelis tūkstančius Jungtinių Amerikos Valstijų dolerių, o kartais už šias išskirtines kates nepagailima ir dvidešimties tūkstančių JAV dolerių!

Daugiau kačių veislių aprašymų galite rasti paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius