Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 21

Kudliukų kvartetas ieško naujų šeimininkų (nuotraukos)

Keturi žavingi kudliukai ieško naujų, mylinčių ir rūpestingų šeimininkų. Arčis, Gretra, Kadis ir Spurgis - linksmuolių kudliukų kvartetas, apie kurį labai norėčiau papasakoti. Tai keturi šuneliai, kurių likimas tapo panašus. Dėl nežinomų mums priežasčių, kudliukai atsidūrė gatvėje ir tapo valkatomis, kol vieną gražią dieną neatsidūrė gyvūnų sanitarinėje tarnyboje UAB „Grinda". Tikri linksmuoliai, judrūs, draugiški šuneliai neprarado savo žavesio ir pasitikėjimo žmonėmis, nors ir buvo grindos kaliniai. Kudliukų kvartetas laukia tos dienos kada turės tą vienintelį Žmogų, kurį galės mylėti ir pasitikėti.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Natalija Kurdiukova/LGGD Vilniaus skyrius

Keturi žavingi kudliukai ieško naujų, mylinčių ir rūpestingų šeimininkų. Arčis, Gretra, Kadis ir Spurgis - linksmuolių kudliukų kvartetas, apie kurį labai norėčiau papasakoti. Tai keturi šuneliai, kurių likimas tapo panašus. Dėl nežinomų mums priežasčių, kudliukai atsidūrė gatvėje ir tapo valkatomis, kol vieną gražią dieną neatsidūrė gyvūnų sanitarinėje tarnyboje UAB „Grinda". Tikri linksmuoliai, judrūs, draugiški šuneliai neprarado savo žavesio ir pasitikėjimo žmonėmis, nors ir buvo grindos kaliniai. Kudliukų kvartetas laukia tos dienos kada turės tą vienintelį Žmogų, kurį galės mylėti ir pasitikėti.

Kaip būtų nekeista, bet šuneliams pasisekė, nes visi keturi kudliukai paliko Grindos sienas ir šiuo metu glaudžiasi pas laikinus globėjus. Kudliukų globėjai darė viską, kad šuneliai atsigautų, pradėtų tikėti žmogumi ir svarbiausia, kad šuneliai pajustų tikrą meilę ir rūpestį. Būdami benamiais, gyvenimas jiems nebuvo dosnus ir dėmesingas. Teko kudliukams viską iškęsti: šaltį, badą, skausmą, neviltį, baimę. Neatsirado nei vieno gailestingo žmogaus, kuris galėtų priglausti kudliukus, tol, kol jie nepapuolė į Grindą. O jūs galvojate, kad Grindoje buvo geriau? Nekartą ir Grindoje kudliukai jautė tą patį, ką ir gatvėje, kai buvo benamiai.

Tačiau tokiems pozityviems šunelimas Grindoje ne vieta, nes jie tikri naminukai. Jiems tik gulėti lovoje ir išdykauti lauke su mylimu šeimininku. Kiekvienas kudliukas turi savo charakterio išskirtinius bruožus, laukia žmogaus meilės ir šilumos, laukia šiltų paglostymų, švelnių žodžių ir svarbiausia, tikisi daugiau niekada nepapulti į Grindą. Naminiams šuniukams Grindoje ne vieta, nes su šuneliais niekas nebendrauja, neveda į ilgus pasivaikščiojimus. Jie tiesiog sėdi narvuose, kuriuose daro savo „gamtinius reikaliukus", ėda sausą maistą ir miega ant medinių palečių. Dėl tokio „gero" gyvenimo šuneliai stresuoja, nebevalgo, liūdi ir net suserga.

Pirmas šunelis, palikęs Grindą, tai buvo kudliukas Arčis. Jis buvęs grindos kalinys Nr. 65. Į Grindą pateko spalio pabaigoje, o į laisvę išėjo tik po mėnesio. Geri žmonės Arčį išgelbėjo iš Grindos ir dabar jis Vilniuje, laikinų, nuostabių globėjų namuose. Jam apie 5-6 metus. Štai ką rašo apie kudliuką jo laikini globėjai: „žaismingas, tvarkingas, išauklėtas, supranta komandas, moka duoti leteną, prašyti maisto, labai gero būdo, neįkyrus ir kultūringas šunelis". Jis yra skiepytas, nukirmintas, nublusintas. Bus dovanojamas atsakingiems žmonėms, kurie priims Arčį į savo šeimą kaip tikrą narį, nes jis tinka gyventi tik namuose. Globėjai tikėjosi, kad šunelis pasimetė, todėl jo skelbimukas buvo visur platinamas. Tačiau dienos eina, o Arčio niekas neieško. Šunelis tikrai turėjo šeimininkus, nes prieš patenkant į Grindą mažylis buvo tvarkingai apkirptas, net jo kailis nebuvo susivėlęs ar purvinas.

Antroji herojė, tai kudliukė Greta, kuri Grindoje buvo tik dvi savaitės. Jos reg. Nr. 207. Kalytė yra jauna, jai apie 2 metus. Greta labai žavinga kudliukė. Ji yra vidutinio ūgio, ilgo plauko. Ji yra draugiška su žmonėmis ir kitais gyvūnais, judri, žaisminga, labai meili, prieraiši prie žmogaus. Labai laukia žmogaus dėmesio. Jai patinka pilvuko ir ausyčių paglostymai. Greta taip pat mėgsta bučiuotis ir džiaugtis gyvenimu kiekvieną akimirką. Labai bijo būti išduota, todėl vaikšto paskui globėją. Greta greitai mokosi komandas, yra paklusni kalytė. Labiausiai jai patinka duoti leteną, nes tada ji gali palaižyti ranką. Lauke gražiai eina su pavadėliu, jo netampo. Kadangi ji yra jaunutė, todėl mėgsta paišdykauti. Globėja ją paleidžia nuo pavadėlio ir Greta visada būna šalia. Bus dovanojama atsakingiems žmonėms, kurie nepabijos jos išdaigų. Greta yra sterilizuota.

Trečias kudliukas, palikęs Grindą po mėnesio, tai šunelis Kadis. Jis grindinukas Nr. 164. Grindoje šunelis neprarado vilties išeiti į laisvę. Išėjęs iš Grindos, šunelis susirgo. Ilgą laiką jam teko gydytis nuo kosulio, todėl negalėjo būti dovanojamas. Šiuo metu Kadis pasveiko, yra paskiepytas ir laukia kastracijos. Labai ramus, draugiškas, meilus Kadis taip pat svajoja apie savo vienintelį Žmogų, kurį nori mylėti, pasitikėti, meilintis, bučiuotis ir žaisti. Kadžiui apie 3 metus. Lauke šunelis elgėsi ramiai, moka gražiai eiti su pavadėliu. Kadis labai prisirišo prie savo globėjos, todėl nuo visko ir nuo visų ją gina. Po išėjimo iš Grindos ir adaptacijos namuose, atsiskleidė šunelio sargumo bruožas. Tačiau šunelis nedidukas ir bus dovanojamas žmonėms, kurie galėtų laikyti Kadį kambaryje.

Ketvirtas kudliukas, palikęs Grindą, tai šunelis Spurgis. Jis grindinukas, buvęs Nr. 242, išbuvo Grindoje tik 2 savaitės. Jam labiausiai nepasisekė, nes iš visų kudliukų, jis sunkiausiai sirgo. O susirgo jis nuo streso, skausmo ir nuo sunkaus gyvenimo. Šuneliui buvo lašinamos lašelinės, kad jis nedehidratuotų. Šuneliui yra apie 5-6 metus, bet mažylis savo trumpame gyvenime kentė žmonių patyčias, badą ir kankinimus. Jis niekad mums apie tai nepapasakos, bet kaip iškalbingai apie tai byloja kirstiniai randai and galvytės ir nugarėlės. Į Grindą šunelis papuolė susivėlęs, purvinas, tad išėjęs iš Grindos iškart buvo nuvežtas grožio procedūroms atlikti. Štai ką pasakoja apie jį globėja: „mielas, kantrus, kuklus, švelnus ir atsidavęs šunelis. Jam žmogaus prisilietimas, paglostymas, žmogaus šypsena ir švelnus žodžiai yra svarbesni net už skanų kąsnelį". Globėjos švelnios rankos ir pilna meilės širdis atšildė Spurgio pasitikėjimą žmonėmis. Globėja pasakoja, kad „tai buvo nelengvas reabilitacijos procesas, nes nuo menkiausio durų trinktelėjimo šuniukas prisispausdavo pilvuku prie žemės. Tokia pati reakcija būdavo ir antrą savaitę kai globėja pradėjo vesti į lauką Spurgį į lauką, prieš tai negalėjo dėl ligos ir speigo lauke. Išlindo baimė būti paliktam ir išmestam, kaip, matyt, jau yra kažkada atsitikę, vėl drebėti nuo šalčio ir iš bado.

Šiandien Spurgiukas jau sveikas, džiaugiasi kiekviena akimirka, praleista šalia. Jis - pats taikiausias šuniukas: sugyvena net su katytėm, neloja, kas yra didžiulis privalumas gyvenant bute. Uodegytė jau užsirietė į simpatišką riestainiuką ir nebėra įsprausta tarp kojyčių. Šiandien jis jau drąsiai tipena į lauką, o grįžtant namo, ant kiekvieno aukšto laiptų aikštelės stabteli, kad būtų paglostytas. Kaip reikalinga jam tavo meile, Žmogau." Spurgiukas bus dovanojamas žmonėms, kurie iš visos širdies jį pamils ir atvers jam savo namų duris.

Visi keturi šuneliai, tai Arčis, Greta, Kadis ir Spurgis bus dovanojami atsakingiems žmonėms, kurie supranta, kad reikia jausti atsakomybę už tą gyvūną, kuri prisijaukinai. Bus dovanojami rimtiems žmonėms, kurių sprendimai nesikeičia pūstelėjus kitos krypties vėjui. Dar viena šunelių dovanojimo sąlyga ta, kad šuneliai yra tikri naminukai ir bus dovanojami gyventi tik naminėm sąlygom. Mainais už šunelių rūpestį, naujieji šeimininkai gaus gražiausią dovaną- šunelių Atsidavimą, Draugystę ir Meilę.

Jejgu jums patiko vienas iš kudliukų kvarteto, skambinkite nurodytų tel. 860650618.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius