Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 28

Kuo panašūs policininkai ir Singapūro katės?

Apie viską nuo pradžių Nors pavadinimas išduoda, kad šios katės kilo iš egzotiškojo Signapūro, tačiau jas veisti bandyta ir Vakaruose. Keli entuziastingi amerikiečių turistai...
Singapūro katė
Singapūro katė
Temos: 1 Singapūro katė

Apie viską nuo pradžių

Nors pavadinimas išduoda, kad šios katės kilo iš egzotiškojo Signapūro, tačiau jas veisti bandyta ir Vakaruose. Keli entuziastingi amerikiečių turistai 1975 metais atsigabeno Savanas į Kaliforniją, bet čia jos taip ir neišpopuliarėjo.
 
Savanos Singapūre turi ypatingą reikšmę ir yra laikomos vienu pagrindinių šalies simbolių. Geras klimatas leidžia joms gyventi tiesiog gatvėse ir stebinti atvykėlius ypatingais bruožais: nykštukiniu dydžiu ir ypatingu plauku, kurio dryžiai ir primena policininko lazdelę. Viešėdami Singapūre šias kates galite vandinti „Malay“ ar „Kucinta“, kas išvertus į lietuvių kalbą reiškia „katė“.

Charakteristika bei temperamentas
 
Šios katės pasižymi raumeningu sudėjimu ir labai trumpu kailiu. Ne tik jų dydis, bet ir plačios migdolinės akys žmonėms primena elfus. O štai ausys - išskirtinai didelės ir įgaubtos. Tipiniai šios veislės palikuoniai turi juodą arba pilkšvą kailį, kuris primena rūką ar tirštą miglą. Dažniausiai kaklo ir krūtinės sritys būna šviesesnės baltos spalvos.
 
Savanos yra neįtikėtinai aktyvios ir smalsios – kiša savo nosį visur ir visada, pasižymi didžiuliu draugiškumu. Dar vienas ypatingas bruožas – pomėgis įlipti į aukščiausią esamos erdvės vietą, jog matytų viską aplink, kas įmanoma, ir tarsi būtų viso ko šeimininkės.

Savanų priežiūra
 
Kaip bebūtų gaila, šios katės turi silpnus genetiškai paveldimus raumenis. Reikėtų į tai atkreiptį dėmesį ir prižiūrėti jas švelniai. Švarai palaikyti užteks paprasčiausių kokybiškų priemonių.

Daugiau kačių veislių aprašymų galite rasti paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius