Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 30

Leisgyvė iš skausmo katė pakeliui – praeiti ar padėti?

Keliaujate namo su savo rūpesčiais, savo džiaugsmais, ir staiga išgirstate kupiną kančios miaukimą. Nesidairyk, neklausyk, nematyk, pamatęs – pamiršk. Taip pasakytų daugelis....
Klinikoje
Klinikoje

Keliaujate namo su savo rūpesčiais, savo džiaugsmais, ir staiga išgirstate kupiną kančios miaukimą. Nesidairyk, neklausyk, nematyk, pamatęs – pamiršk. Taip pasakytų daugelis. Taip padarė daugelis, nes besiraitanti iš skausmo katė gulėjo ne dykvietėje, o prie vienos Vilniaus seniūnijos, kur vaikšto daug žmonių.

Priėjo ir pakėlė ją ne patys turtingiausi. Ne grietinėlė, ne elitas, žybčiojantis stilinguose žurnaluose, o paprasti žmonės, kurių namie laukia du maži vaikučiai, kurie jau priglaudė dvi pamestinukes kates. Nunešė į kliniką. Tyrimai parodė, kad jauki, naminė katė kažkuo apsinuodijusi arba apnuodyta.

Kiekvienas, kuriam teko gydyti gyvūną nuo apsinuodijimo, žino, ką tai reiškia: kateteris, lašinė, vaistai, skysčiai, tyrimai, vežiojimai į kliniką... Ir pinigai, pinigai. Žmonės net neįsivaizdavo, kad Rainės išgelbėjimas atsieis 455 litus. Rainė apie tai, žinoma, negalvoja, džiaugiasi gyvenimu: mėgsta, kai jai kaso kakliuką, meilinasi, ji tvarkingai eina į dėžutę ir šiaip nesukelia problemų. Kol kas ji dar silpnoka, nes prie viso kito ausyje rastas uždegimas, ir jai sunku išlaikyti koordinaciją. Bet ateis laikas, kai pūkuotukė Rainė ieškos namų. O gal senieji atsiras šeimininkai, kurie ją jau apverkė, bet norėtų susigrąžinti? Būtume laimingi, jei Rainė galėtų ramiai ieškoti namų, neturėdama šitos sunkios skolos, nes gelbėtojai nepajėgia visos jos apmokėti.

Vėlgi – nematyk, negirdėk, pamiršk? Ar – daryk, kiek gali, ir tikėk, kad geros valios žmonės tau ateis į pagalbą, kai būtinai, mirtinai reikia, po truputį, po lašelį?

Jei galite padėti: VšĮ „Mažoji Liza“, A/S: LT27 7044 0600 0779 9964 (SEB bankas). Kadangi anksčiau priglaustas Rainės gelbėtojų kates globojo VšĮ „Mažoji Liza“, sutarta, kad „Rainės gydymui“ pervestos lėšos į šios gyvūnų globos organizacijos sąskaitą bus skirtos šios apnuodytos katelės gydymui.

Jei verčiau norėtumėte pagelbėti grynais, rašykite info@mazojiliza.lt, nurodysime, kurioje Vilniaus veterinarijoje gydoma Rainiukė.

Taip pat ieškome Rainei naujų namų, jei galite juos pasiūlyti, tel. 860014377

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius