Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 28

Paaugliukai miega ant šaltos žemės. Reikia globos.

Paspaudus šaltukui, sulendame po kaldrom, kol neįjungė šildymo, susisukame į šiltutėlius dekiukus, užsimauname vilnones kojines ir litrais geriame arbatą su medumi ir citrina....

Paspaudus šaltukui, sulendame po kaldrom, kol neįjungė šildymo, susisukame į šiltutėlius dekiukus, užsimauname vilnones kojines ir litrais geriame arbatą su medumi ir citrina. Tuo pat metu prie vieno Taikos g. daugiabučio letenėles, ausytes ir nosytes šąla trys rainiukai. Mažiukams maždaug 3,5 mėn.

Kadangi jie namo gyventojų nemylimi (kaip ir visi kiti 99 proc.kitų mūsų šalies beglobių), šiltos vietos prisiglausti neturi. Pirmiausia buvo užkaltas likęs paskutinis langelis į rūsį, vėliau vietinė maitintoja kačiukus vargais negalais išvadavo (gerai, kad apie juos žinojo – kitaip būtų nugaišę iš bado), o dabar jie tupi prie tos buvusios landos į šilumą – buvusią saugią užuovėją – ir nagais gremžia užkaltą langą.

Viskas atrodo paprasta: PSP, šėrimo aktas ir visi kaip jau bus – taip. Tik realybė visiškai kitokia: mažyliai dar per jauni sterilizuoti, šėrimo akto ten niekas duoti nenori, namo gyventojai nekenčia kačių, ir nė vieno balkono savininkas neleidžia pastatyti dėžės vargstantiems gyvūnams. Kas jų laukia? Mirtis. Ne, ne iš bado, o nuo šalčio ir ligų. Kraupu žiūrėti į juos lyjant arba naktį – guli susiglaudę, dreba, vis keičia padėtį. Ir žmonių piktų bijo, ir negali miegoti šlapi ir sušalę. Apskritai, kaip jie miega, neįsivaizduoju.

Taigi, išeitis yra, bet ji be gerų žmonių pagalbos neįgyvendinama. Ieškome globėjų – kantrių, mylinčių gyvūnus, žmonių, kurie galėtų priglausti vieną, du arba visus tris iki padovanojimo. Taip, kačiukai nėra rankiniai, jie kiek baikštoki. Bet dar pataisomi, nes nėra suaugę. Mėtyta į juos akmenimis, gąsdinta ir vaikyta. Normalu, kad gyvūnai nepasitiki žmogumi.

Vadoje dvi mergytės ir berniukas. Yra moteris, kuri paimtu dvi katytes, bet tik po to, kai jos taptų jaukesnės. Kiek šie katinėliai laukiniai ir kiek truks socializacija – niekada nesužinosime jų nepagavę ir nepatalpinę pas globėjus.

Jei Jums geriant šiltą arbatą širdį skauda dėl lauke be jokio šilto kampelio vargstantį katinėlį, nebijokite jam suteikti prieglobsčio. Skambinkite, jei tik galite padėti. Ačiū.

(Iš šio kiemo jau gelbėtas, gydytas ir  globojamas Nikas, 4 katinukai Pūkuotukai, vykdome PSP programą).

skambinkite: 8689 73782, 8615 58898


rašykite: info@rainiukas.lt


skaitykite: http://www.rainiukas.lt


prisijunkite: http://www.facebook/rainiukas.vsi

Paramos gavėjas:


„Rainiukas“ VšĮ, 302733794

Banko sąsk.: LT 56 7300 0101 3075 8928

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius