-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 22

Prašom supratimo ir pagalbos: skubiai reikia globos arba namų 2 katytėms

Labai prašom visų – pagalvokite apie visas galimybes, gal rasite kampelį nereiklioms, YPATINGAI draugiškoms, nepyktibiškoms katytėms, vienai ar dviem.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Mūsų savanorė Laura turi geraširdį pagyvenusį kaimyną, turintį nuosavą namą ir 4 kates. Kadangi kaimynas turėjo nenaudojamų kambarių, ji pagalvojo apie galimybę viename iš jų laikinai apgyvendinti kelias benamiukes kates, pvz., kad šios atsigautų po sterilizacijos. Žmogus mielai sutiko užleisti vieną kambarį.

Deja, maždaug prieš mėnesį, po kojos traumos jis atsigulė į ligoninę, palikdamas namą saugoti giminaičiams... Kol kas viskas buvo ramu, niekam netrukdė mūsų katytės, visi priprato, juk kelis metus Laura lankė senelį, atnešdavo maisto, padėdavo susitvarkyti ir t.t. O užvakar, t.y. rugsėjo 20d. ji turėjo labai nemalonų pokalbį su viena iš giminaičių. Buvo liepta pašalinti nemalonų kvapą (kurio mes nejaučiame ), uždaryti kates į narvą (jos ir gyveno narve, kol kiti kaimynai nepagrasino, kad iškvies policiją, jei neišleisim kačių iš narvų). Laura giminaičius nuramino, pasakė, kad būtinai šiom dienom ras narvą ir uždarys katukes. Be to, ji sutelkė dar daugiau jėgų į tvarkymą ir paprašė nedaryti kvailysčių. Lyg ir suprato žmonės, atrodė, kad susitarėm. Dar vakare padarė generalinį tvarkymą, „išlaižė“ visus kampelius, kambarys kvepėjo valikliais.

Tačiau vakar Laura grįžusi iš mokyklos rado visus kačių daiktus išneštus į lauką, kačių kambary taip pat nebuvo...Laura vis dar negali patikėti, kad taip pasielgė tie patys žmonės, kuriuos ji pažįsta. Nesuprantam ir kodėl sunku buvo tą patį vakarą Laurą perspėti, juk iš karto būtume pasiėmę katukes, nesvarbu, kad neturim kur dėti...

Bet dabar jau nieko nepadarysi. Situacija tokia: ten buvo 3 katės: Ežiukė (1-2nuotr.) , Mango (3-4nuotr.) ir Baltukė (5-6nuotr.). Ežiukę radom iš karto, sustirusi iš baimės ji nesitraukė toli nuo durų. Mango irgi netrukus atsirado, teko pasivaikyti po kaimynų kiemus, bet galų gale pavyko pagauti. Baltukė buvo gudriausia  – nerandam... Iki vakaro jos ieško Laura su Orinta, taip pat Laura ir naktį ėjo ieškoti, deja, Baltutės nė kvapo... Išklijavom aplinkui apie 20 skelbimų, informavom kaimynus ir ieškosim jos toliau. Štai Baltutės naujiena (Spauskite čia) .
Ežiukę ir Mango Laura parsinešė namo, įleido į bendrą globotinių kambarį. Dabar ten visi stresuoja, šnypščia, urzgia viens ant kito, buvo net susipjovę. Lauros mama pyksta ir dėl esamų globotinių, o čia dar dvi atitempė. Pažadėjom, kad labai laikinai, kad surasim globą...
Iš tikrųjų, nė vienos iš šių katyčių globa nebuvo planuota, Lauros kaimyno kambarys turėjo būti skirtas perlaikyti po sterilizacijų, iki 10d., tada imti kitas. Deja, Mango po sterilizacijos negalima buvo paleisti dėl vatinio, labai besiveliančio kailiuko. Baltukė buvo padovanota, bet grąžinta ir keliavo į tą kambarį, nes nebuvo kur kitur. Baltukė su savimi atsinešė grybelį, tad gydėm abi katytes nuo jo daugiau kaip pusė metų. Apie Ežiukę sužinojom iš benamiukų šėrėjos: katytė nustojo valgyti, tapo vangesnė. Turėjom tik nuvežti pas veterinarą ir pagerėjus paleisti atgal į lauką, bet kur gi paleisi tokią švelnybę... Labai prašom visų – pagalvokite apie visas galimybes, gal rasite kampelį nereiklioms, YPATINGAI draugiškoms, nepyktibiškoms katytėms, vienai ar dviem. Esant reikalui aprūpinsime maisteliu, kraiku.
Katukės sveikos, todėl gali keliauti į tikruosius namus. Tad gal norite ir galite priimti vieną iš šių grožių į savo šeimą?
Jei tik turite kokią idėją, skambinkite, rašykite - 867553777 (Laura). Ačiū labai labai!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius