-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 04 06

Prieglaudoje laukiame naujų savanorių, kurie padės prižiūrėti šunis

Prieglaudai labia reikia savanorių, kurie padėtų prižiūrėti šunis. Dabar globojame apie 30 šunų ir juos reikia vedžioti, tvarkyti voljerus, prižiūrėti , kartais vesti pas...

Prieglaudai labia reikia savanorių, kurie padėtų prižiūrėti šunis. Dabar globojame apie 30 šunų ir juos reikia vedžioti, tvarkyti voljerus, prižiūrėti , kartais vesti pas veterinarus.

Šunys namuose dažniausiai vedžiojami 3 kartus, o prieglaudoje norime tai daryti 2 kartus. Jei į vieną pamainą ateina 2 savanoriai, tai jie per porą valandų gali pavedžioti šunis po 4 minutes, o kur dar teritorijos ir voljerų tvarkymas, maitinimas. Kiti ateina vakare, vėl kelios minutes pasivaikščiojimo, paskubomis ir tvarkos palaikymas, daugiau niekam nelieka laiko. Jei ateitų 3 savanoriai ar 4-5 ati aju šuneliai daugiau pajudėtų. Jei savanorių būtų dar daugiau, tai gal spėtų globotinius iššukuoti, kai reikia, išmaudyti. Dar norisi juos paglostyti, pakalbinti, o jaunučiam šuniukam labia norisi žaisti, lakstyti, tačiau mums tam nelieka laiko.

Kartais sistema ir visai subyra, nes, kaip visada ne pagal planą, ima kas ir suserga, tenka skirti nemažai laiko vienam gyvūnui, o kitiem skiriamas laikas visai sumažėja. Dar yra ir planinės profilaktinės procedūros, raikia apsaugoti nuo parazitų, reikia skiepyti.

Kai žmonės ateina ieškoti į prieglaudą naujo augintinio, jie žino, kad čia prieglauda, bet visi tikisi kuo gražesnio meilesnio, žinoma ir švaresnio. Jei būtų savanorių pakankamai, šunis galima būtų kažko išmokyti, bent ju eiti su pavadėliu, gal kitaip reaguoti sutikus praeivius, gal  tapti draseniems, nes ne vienas išduotas gyvūnas būna neramus, baimingas. Jei galima būtų daugiau laiko skirti vienam globotiniui jie greičiau rastų namus ir rečiau būtų gražinami, dėl to, kad buvo neišauklėti, baikštūs ar neramūs.

Mums reikia dagiau žmonių šunų priežiūrai, tai jei esate pilnametis, mylite šunis  ir galite skirti kažkiek laiko jų priežiūrai, labia jūsų lauksime. Pirmiausia paskambinkite savanoriams, sutarsime dėl laiko, kada galite atvykti ir susipažinti su mūsų veikla, susipažinti su globojamais šunimis, sužinoti kuris ką mėgsta ir kaip elgiasi. Kai jau viską žinosite galėsite atvykti kartą, du ar daugiau, per savaitę ir kartu su kitais savanoriais, prižiūrėsite šunis. Ypač laukiame savanorių, galinčių atvykti pirmoje dienos pusėje, bet žinoma ir po darbų ar mokslų vakare.

Mūsų adresas : Vilnius, Skydo 44a. Galite atvykti gretuoju 6G autobus, išlipti Tremtinių stotelėje.
Prier atvykstant, skambinkite liaise telephone numeriais:865225229,   8 60263641
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius