-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 18

Šiukšlyno šuneliai prašo finansinės paramos ir pagalbos (nuotraukos)

Šią savaitę vykome į Lapių sąvartyną, tačiau ne šiukšles ten vežėme... Sąvartyno direktorius mus iškvietė dėl benamių šunelių, besiglaudžiančių tiesiog vamzdyje.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Šiukšlės

Šią savaitę vykome į Lapių sąvartyną, tačiau ne šiukšles ten vežėme... Sąvartyno direktorius mus iškvietė dėl benamių šunelių, besiglaudžiančių tiesiog vamzdyje. Nuvykę pamatėme labai liūdną vaizdą: šuneliai išsekę, ligoti, visiškai nepratę prie žmogaus. Iš viso radome 9 apytiksliai 3 mėnesių šunelius, dešimtasis pagalbos jau nebesulaukė... Tolumoje bėgiojo penki suaugę šunys, prie mūsų net nesiartino, tik stebėjo, kas vyksta.

Darbuotojai pasakojo, kad kai kurie iš šių šunų turi šeimininkus, tačiau kadangi yra laikomi palaidi, tiesiog atbėga į sąvartyną pasirankioti maisto. Žinoma, šuneliai nekastruoti/nesterilizuoti, tad nuolat dauginasi... Nors šuneliai buvo labai baikštūs, mes juos greit sugaudėme – mažųjų kojytės tiesiog pynėsi ilgoje žolėje.

Po veterinaro apžiūros nustatyta, kad beveik visi serga niežais. Šuneliai išsigandę, pirmąją dieną tiesiog tupėjo susigūžę narvo kampelyje, tačiau po poros dienų, kiek apsipratę, jau dairėsi aplink, mėgino pažindintis su aplinka. Neaišku, kokių veislių mišrūnus mes parsivežėme, bet šuniukai iš tiesų labai gražūs.

Problema išlieka sąvartyne likę šunys, kurie mūsų neprisileido, atėjus naujai rujai ir vėl gims būrys mažylių. Tai akivaizdus pavyzdys, kodėl reikia kastruoti ir sterilizuoti visus šunelius, kurie turi nors truputį laisvės „savarankiškam laisvalaikiui“.

Didžiausias darbas jau padarytas – šuneliai saugiai patalpinti mūsų laikinojoje prieglaudoje, dabar laukia gydymas, nukirminimas, skiepyjimas, socializacija ir naujų namų paieška. Šuneliai dar labai maži, todėl tikime, kad jie greitai apsipras su žmonių draugija. Šiuo metu prieglaudai labai reikalinga tiek finansinė parama, tiek ir pagalba daiktais: vienkartinės palos, maistas išsekusiems šuneliams, vaistai nuo kirminų bei niežams gydyti. Padėkite mums pasirūpinti šiomis niekam nereikalingomis gyvybėmis. Tel. 867627081, 868520133

VŠĮ „Penkta koja“ – savanoriška pagalbos beglobiams gyvūnams organizacija. Mes rūpinamės niekam nereikalingais keturkojais draugais ir įrenginėjame modernią gyvūnų prieglaudą bei jaunimo dienos centrą.

Jeigu norite tapti mūsų rėmėju, arba tiesiog komandos nariu – savanoriu – susisiekite su mumis info@penktakoja.lt, tel. 868520133, tel. 867627081.

Rekvizitai paramai: LT10 7044 0600 0766 9611 SEB LT49 7300 0101 0620 6608 „Swedbank“ Įmokos paskirtis: Parama

Pervedant iš užsienio: VšĮ „PENKTA KOJA“; Birželio 23-iosios gatvė 6-36, Kaunas LT497300010106206608 „Swedbank“; Konstitucijos pr. 20A, 03502 Vilnius, SWIFT kodas HABALT22.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius