Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 27

Šokiruojanti katino Burbulo nelaimė

Apie Burbulą mums pranešė kolegos.  Žinojome tik tiek, kad prieš pusantro  mėnesio jis buvo partrenktas automobilio, nevaikšto, nerodytas gydytojams. Negalėjome laukti ir nuskubė...
Burbulas
Burbulas

Apie Burbulą mums pranešė kolegos.  Žinojome tik tiek, kad prieš pusantro  mėnesio jis buvo partrenktas automobilio, nevaikšto, nerodytas gydytojams. Negalėjome laukti ir nuskubėjome pas vargšą gyvūną. Dar jo nematę prašėme moters papasakoti, kas nutiko. Lapkričio 28 d. Burbulą užvijo kiemo senbūvis, mušeika katinas, ir jis išlėkė į gatvę. Smūgis buvo stiprus. Moteris katinėlį parsinešė visą kruviną, kraujas plūdo iš burnos, nosies, visas jo kūnas skendo kraujo klane. Burbulą namo parsinešęs žmogus nežinojo, ką daryti ir vargšą gyvūną „gydė“ namų sąlygomis. Katinukas buvo patalpintas į ankštą dėžę, nes, anot globėjos, labai išsigando ir nebejudėjo. Nevalgė, nelakė. Kažkokius vaistus ji trindavo, girdydavo, taip pat vandenį per prievartą pildavo į burną. Į klausimą, ar jis vaikšto, moteris negalėjo atsakyti. „Kad aš matyčiau – tai galėčiau pasakyti. Jis labai bijo mano kačių, todėl gyvena toje dėžutėje (bokse).“ Moteris bokse jį šerdavo, bokse jis tik gulėdavo susisukęs, nejudėdavo. Lyg vieną akimirką moteris prasitarė, kad jis bandė nuo jos pabėgti, lipti kažkur aukščiau. Dievagojosi, kad norėjo katiną nunešti pas gydytojus, bet bijojo judinti, nors, kaip pati teigia, jam kojų neskauda.

Pagaliau pamatėme ligoniuką. Bokso gale susisukęs į kamuoliuką, lyg koks traumuotas psichikos ligonis, nedrąsiai sekundei kilstelėjo akis. Sustingęs, lyg ledo skulptūra. Pūliai kibirais pylėsi iš nosies, katinukas vos prakvėpuoja. Kvapas buvo tiek klaikus, kad stebimės, kaip tas vargšas katinėlis nenugaišo nusinuodijęs... Visą laiką Burbulėlis nejudėjo, šlapinosi po savimi. Kūnas prisigėręs šlapimo kvapo, oda subrinkus, nušutus... Taip, moteris jį valydavo, keisdavo palutes, bet to tikrai nepakako.  Pasikeitusi kailio spalva, košmariškas surūgusio šlapimo tvaikas jautėsi stovint prie katuko per kelis metrus.

Taigi, informacijos daug neturėjome, bet buvo aišku, kad skubiai turime keliauti pas traumotologą, vėliau pas terapeutą (akivaizdus rinotracheitas).

Prieš nešdamos į kliniką katinėlį apvalėmė, apžiūrėjome. Vargšas anemiškas, katastrofiškai išsigandęs. Susidarė įspūdis, kad jis dar neatsigavo po patirto šoko, kurį patyrė papuldamas po ratais. Apsidžiaugėme, kai jis parodė, jog judina visas kojas. Patalpinome į stacionarą nakčiai, kitą dieną laukėme verdikto. Nežinojome, galbūt stuburas pažeistas, ir dėl to jis nelaiko šlapimo, galbūt sugiję netaisyklingai lūžiai...

2014-01-15 vakarą keliavome į kliniką atsiimti katinuko. Gydytoja Burbulą operavo. Buvo trūkęs gomurys (tai per patį centrą ant gomurio atsivėrusi skylė nuo smūgio į galvą). Trūkęs gomurys savaime nesugyja, taigi, katinukas pusantro mėnesio kentė didžiulį skausmą valgydamas. Taip pat paaiškėjo, kad Burbulas kriptorchas (viena sėklidė nenusileidusi, pašalinta iš pilvo ertmės). Kodėl jis šlapinasi po savimi? Anot gydytojos, stuburas sveikas, nėra jokių lūžių, pažeidimų. Greičiausiai jis bijo, ankštoje dėžutėje gyvendamas nedrįso pajudėti, todėl nebuvo kur kitur šlapintis, kaip tik po savimi... Reikia stebėti jį, žiūrėti, kaip jis elgsis didesnėje erdvėje.

Katinėlį priglaudė mūsų savanorė. Planavome erdvesnį narvą, bet dėl  patirtų psihologinių traumų buvo nuspręsta jam skirti kambarį, kur spintoje jis turės savo vietelę ir galės išdrąsėjęs pamažu iš jos išeiti.

Spintoje, ant švarių dekučių, Burbulas jautės kaip rojuje, keitė pozicijas, negalėjo atsidžiaugti ramybe, laisve. Pradėjo net praustis! Kalbinamas, mylimas savanorės, jis pradėjo murkti, gultis ant nugaros, nedrąsiai atkišti pilvą kasymui. Duodasi išvalomas drėgnom servetėlėm (nes maudytis galėsime tik po savaitės), trokšta būti švarus.

Dabar reikia laiko. Patirta psichologinė trauma gydoma ne mėnesį ir ne du.

Labai gaila Burbulo ir labai jam norime padėti. Pradėtas gydymas – leidžiami vaistukai nuo viršutinių kvėpavimo takų infekcijos. Mažutis avarijos metu prarado dalį dantų, todėl sausas maistas (gal ir dėl gomurio) Burbului kol kas neįkandamas.

Labai prašome visų Jūsų pagalbos gelbėjant Burbulą. Reikalinga parama jo operacijoms – 210 lt, taip pat būsimiems vizitams ir vaistams – 100 lt. Taip pat reikalingi kokybiški, geri konservukai, kraikas, vaistai nuo parazitų, šampūnas, pradžiai prašome 200 lt.

Būsime labai dėkingi, jei prisidėsite prie Burbulo išlaikymo. Turi praeiti laiko, kad galėtumėm jį pradėti dovanoti. Labai tikimės, kad neišlįs kokios nepataisomos traumos pasekmės ir katinėlis pasveiks.

Jei norėtumėte suteikti Burbului namus po to, kai jį išgydysime, skambinite, rašykite.

skambinkite: 8689 73782, 8615 58898


rašykite: info@rainiukas.lt


skaitykite: http://www.rainiukas.lt


prisijunkite: http://www.facebook/rainiukas.vsi


Mūsų rekvizitai paramai:


VšĮ „Rainiukas“


kodas 302733794


A/S LT 56 7300 0101 3075 8928


Dėkojame už Jūsų gerą širdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius