Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 27

Sumušta katytė Serbenta ir jos mažieji serbentukai prašo pagalbos (nuotraukos)

Prieš kelias dienas gavome pranešimą, kad Šnipiškių mikrorajone sunkiai sužalota katytė. Buvo pasakyta, kad tragiškai sužalota akis, katytė kraujuoja.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Prieš kelias dienas gavome pranešimą, kad Šnipiškių mikrorajone sunkiai sužalota katytė. Buvo pasakyta, kad tragiškai sužalota akis, katytė kraujuoja.
Atvažiavus į nurodytą vietą, radom sulankstytą, lietumi permirkusią kartoninę dėžę ir daug maisto indelių. Netrukus radom ir katytę – ji tupėjo prie namo esančioje duobėje, prisiglaudusi prie rūsio durų. Patraukus krūvą įvairiausių rakandų, pagaliau pasiekėm išsigandusį drebantį padarėlį. Tamsoje matėm, kad akis iš akiduobės pasislinkusi į išorę, aplink kraujas. Nežinojom, kur ją dėsim, ką darysim, bet reikėjo jai suteikti pirmąją pagalbą be ilgesnių svarstymų.
Keldami juodą ligoniukę į boksą, pajutom, kad jos pieno liaukos išsipūtusios ir minkštos. Taip, ji turi kačiukų. Pradėjom klausinėti namo gyventojų, ten dirbančių žmonių, kur mažyliai galėtų būti. Supratom, kad kažkur laukia leliukai, tad mamos paimti negalim, tačiau vargšiukės palikti taip pat negalėjom.

Namo gyventojai pasakojo, kad katytė šalia jų namo gyveno apie metus, prieš tris savaites atsivedė kačiukų ir vieną rytą paslaptingai dingo su visais mažyliai. Moterys rado sudarkytą dėžę ir išmėtytus indelius. Apverkusios šeimyną buvo įsitikinusios, kad kažkas visus paėmė ir kažką blogo padarė. Katės su kačiukais nebuvo 2 savaites. Ir čia staiga ji atėjo sužalota be savo leliukų. Šerėjos tvirtino, kadd kažkas tikriausiai nužudė, o mes raminom, kad pieno liaukos išduoda ką kitą. Kačiukai kažkur yra. Taip pat buvom informuoti, kad maždaug prieš 4 mėn. katytė buvo partrenkta automobilio, todėl sunkiai vaikšto, svirduliuoja. Tiesa, vargšiukė turi vaikščiojimo sutrikimų, tačiau jie netrudė jai gyventi visą šį laiką.

Čiupom vargšę juodukę ir nulėkėm pas veterinarus. Spėjimai pasitvirtino – sunki akies trauma. Tai kaip mėlynė – kraujas iš akiduobės skverbiasi į akies obuolį, o akis neturi funkcijos to kraujo išstumti. Todėl vaizdas tragiškas, katė sunkiai orientuojasi, jaučia kaip kokį svetimkūnį ant akies, bando jį nusivalyti. Žinoma, jai šokas. Tai gali būti spyris į galvą arba automobilio smūgis. Kraujas ėjo upeliais. Buvo suleista krūva vaistų. Gydytoja patvirtino, kad Serbenta (tokį vardą davėme užsiregistravusios) dar vis žindo. Ateityje gali reikėti operacijos, nes greičiausiai akis supūliuos.

Grįžome į Šnipiškes. Žinoma, nesinorėjo jos paleisti, bet negalėjome nužudyti kačiukų. Sutarėme su kaimynėmis, kad palauksime kelias dienas: jei atsiras mastito požymiai (reikš, kad kačiukų ji nežindo), paimsime ją ir bandysime talpinti į stacionarą intensyviam gydymui. Moterys pažadėjo Serbentai lašinti akis, stebėti ją. Šerėjos sutiko ieškoti kačiukų ir sekti katytę. Neramia širdimi paleidom vargšę nelaimėlę ten, kur ir paėmėm. Žinoma, jai skaudėjo, suko, kreipė galvytę, nesuvokdama, kodėl staiga viena akim nebemato, svirduliavo. Pati labai gera, burkianti, paklusni, švelni ir dar labai jauna. Lijo, tai kėlė siaubą – kaip ji pas vaikus nueis, ir kaip sugebės pasislėpti nuo lietaus tokia traumuota. Bijojom, kad darom klaidą ją palikdami, bet kartu žinojom, jog kito pasirinkimo tiesiog neturim.

Po dienos, tarp šimtų skambučių, gavome pranešimą, rasti keturi kačiukai – sušalę, sumirkę, nesavarankiški ir klykiantys taip, kad visi girdėtų. Paskambinusioji Marija pasakojo, kad jie turėjo mamą, tačiau ji kažkur dingo prieš kelias dienas. Sutarėme susiskambinti po valandos (nes tą akimirką glėby laikėm 4 iš koneinerio išgelbėtus katinukus ir sukom galvą, ką daryti). Kai perskambinom vėliau, moteris papasakojo, kad katė atsirado, bet sužalota akimi. BINGO!

Taip, tai Serbentos vaikai...

Visa šeima buvo surinkta į būrį ir laikinai patalpinta pas globėją Mariją namuose.

Katytės akytė atrodo geriau. Visi keturi kačiukai patinėliai, labai gražūs ir sveiki. Katė tikrai buvusi naminė. Guli ant lovos, dievina bendravimą su žmogumi. Superinė mama ir gera žmogaus draugė. Marija lašina akeles, rūpinasi visa šeima nepriekaištingai.

Keturi žavuoliai jau dovanojami! Katytę gydysim, sterilizuosime ir tikėsimės jai taip pat rasti namučius. Jei jau nepavyks, prašysime paleisti Serbentą į jai pažįstamą kiemą.

Labai prašome nenusisukti, pagelbėti Serbentai ir jos vaikučiams!

Prašome paramos katytės gydymui ir šeimos išlaikymui. Pas gydytoją ir vaistams išleidome - 58 lt. Būsimas vizitas pas patyrusį akių specialistą - 60 lt. Reiktų Kitty maistelio ir konservukų – 150 lt.

Ačiū labai už pagalbą!

(Nuotraukose matote, kaip Serbentos akytė atrodė ketvirtadienį ir kaip atrodo jau šiandien.)

Skambinkite, rašykite: 861558898; 868973782. info@rainiukas.lt www.rainiukas.lt

VšĮ "Rainiukas" Į/k 302733794 Swedbank LT567300010130758928 SWIFT/BIC HABALT22

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius