-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 23

Šunelių iš Pagirių pagalbos šauksmas (nuotraukos)

Prieš pusantro mėnesio sužinojome, kad Pagiriuose gyvena 6 šunys ir 4 katės - visi gęsta iš bado ir ligų.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Prieš pusantro mėnesio sužinojome, kad Pagiriuose gyvena 6 šunys ir 4 katės - visi gęsta iš bado ir ligų.

Tada rūpėjo pirmiausia kuo skubiau išgelbėti tuos, kurie negali laukti nė minutės - tris sulysusius ir išsekusius mažiukus šunelius bei ligoniuką katinėlį Machmudą. Misija įvykdyta - visi keturi saugūs ir jau sveiki. Du šuniukai padovanoti. Likusių trijų kačių nematėme, nežinome, koks jų likimas.

Ten, amžiname purve, bade, troškulyje tarp erkių be priežiūros merdėti liko trys suaugę pririšti prie ūkinių pastatų šunys.

Nors mažai rankų, trūksta pagalbos ir laiko, geri žmonės - gyvūnų mylėtojai - stengiasi juos lankyti bent kartą per savaitę, nuvežti maisto ir bent tam kartui užtikrinti kankinamų gyvūnų gerovę. Gaila, to tikrai nepakanka ir vargu, ar bent kiek gelbėja situaciją. Priminsime, kad šuo turi būti šeriamas du kartus per dieną, o švarus vanduo privalo stovėti nuolat.

Kasdien gyvūnai laukia vandens ir maisto. Beprasmis laukimas trunka valandas, dienas ir net savaites.. Atsigauti ir sustiprėti visiems trims neužtektų net kelių mėnesių prie pačių idealiausių sąlygų.

Ne, tai nėra gyvūnų reklama. Tai pagalbos šauksmas, kreipimasis į šunų mylėtojus ir visus, turinčius galimybę prie nuosavo namo turėti šuniuką.

Trys išsekę, skriaudžiami ir nemylimi pripratę gyventi lauke. Sunku pasakyti, kokie jie... Į galvą ateina tik vienas žodis - ALKANI! Visi trys, anot ten gyvenančių žmonių, 2-4 metų amžiaus. Liūdnaakė kalytė (pirmoji foto) - užguita. Priėjus susigūžia, o glostoma, suprasdama, kad niekas jai nieko blogo nepadarys - atsipalaiduoja, vizgina uodegą, laižo rankas. Šonkaulius galima suskaičiuoti - išsekusi, sudžiuvusi. Turi kažkokią medinę dėžę, į kurią per lietų gali pasislėpti. Kiek ji sandari - sunku pasakyti. Su kalyte nebūtų jokių rūpesčių, ji labai draugiška ir rami.

Baltas šuniukas (antroji foto) - neturi pastogės, pririštas. Per lietų šala ir mirksta, per karštį guli be pavėsio. Neagresyvus, bet sargus. Davus maisto - tuoj puola džiaugtis ir draugauti. Tikėtina, kad baltasis jau po kelių dienų normaliomis sąlygomis taptų tikras bučiuoklis ir neatstotų nuo naujų šeimininkų.

Dryžuotas šuniukas (trečioji foto) - taip pat kaip ir jo likimo baltasis brolis - neturi būdos, kenčia lietų ir kaitrą. Dryžuotasis labai sargus atrodo. Nors nėra lengva pasakyti, ar loja ir atrodo agresyvus dėl alkio, ar iš baimės. Laimei, fotografui pavyko prie jo prieiti ir įsitikinti, kad jis tikrai nėra toks grėsmingas, kaip iš pradžių mums pasirodė. Šuniukas leidžiasi glostomas. Bet čia būtų reikalingas tvirtas ir kantrus žmogus.

„Konclageris" - kitaip tos siaubingos vietos nepavadinsi. Negalima sakyti, kad ten gyvena blogi ar geri žmonės. Jie tiesiog turi pasiteisinimą - nėra pinigų išlaikyti apiligojusių tėvų šunų ir jiems jų nereikia. Tačiau negalime paaiškinti, kodėl paliktas maistas taip ir nepasiekia adresato - alkanų ir ištroškusių gyvūnų. Kaskart nuvažiavus jie atrodo vis liūdniau. Nepanašu, kad prieš apsiligojant tikriesiems šeimininkams jais buvo tinkamai pasirūpinta. Žmonės turėjo įvairiausių gyvenimo rūpesčių, į kuriuos gilintis tiesiog beprasmiška.

Visi trys nereikalingi ir jais ketinama kažkaip atsikratyti. Todėl labai prašome atkreipti dėmesį į šį pagalbos prašymą. Mes ten nebūname, nematome, ką iš tikrųjų tenka iškęsti times gyvūnams.

Dėmesio - ne išeitis kreiptis į policiją. Nei baudos, nei grasinimai nepadės. Tai tik sutrumpins šių šuniukų gyvenimus. Gyvūnai bus tikrąja to žodžio prasme "priduoti" į Sanitarinę tarnybą, kur netrukus bus eutanazuoti.

Visi šuniukai laukia globėjų arba šeimininkų. Geriausia, jei vieta gyventi bus laukas, apšiltinta būdukė arba voljeras. Ačiū Aurėjai, Kristinai, Ingai ir visiems kitiems , kas lankote, rūpinatės ir stengiatės jiems padėti.

Skambinkite, rašykite: 868973782; 861558898.

www.rainiukas.lt info@rainiukas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius