Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2013 10 20

Sužeistai katytei reikia rūpestingų šeimininkų

Atvykę sodybon porai savaičių paviešėti, per langą pastebėjome atsargią, baikščią, mažą rainą katytę, „tikrinančią“ lauke paliktus daiktus. Ji šlubavo ir buvo keistai parietus...
Vienkiemio katytė
Vienkiemio katytė

Atvykę sodybon porai savaičių paviešėti, per langą pastebėjome atsargią, baikščią, mažą rainą katytę, „tikrinančią“ lauke paliktus daiktus. Ji šlubavo ir buvo keistai parietus priekinę kojytę. Eidama ar bėgdama ji rėmėsi į žemę riešu, o ne letenėle, ir toje vietoje, kuria pasiremiama, nebuvo kailio ir matėsi žaizda. Matėsi, kad judėjimas kelia vargšei skausmą, bet nepaisant to, ji sugebėjo pievoje gaudyti peles. Sodyba yra vienkiemis, kuriame nieks negyvena, ir netoliese nėra gyvenvietės ar kokių konteinerių, kur katytė galėtų prasimanyti sau kitokio maisto, nei kad susimedžioja pati.

Ne iš pirmo karto, tačiau pavyko ją prisivilioti maistu arčiau. Drąsioji pelių medžiotoja nebuvo mačius žmogaus anksčiau, nes drįsdavo išlįsti iš krūmų ir atbėgti pavalgyt tik man atsitūpus – stačias žmogus mažiukei atrodė per didelis ir per baisus padaras. Įsidrasinusi, šeriama ir kalbinama, ji gailiai skūsdavosi savo nelaime. Sodyboje nebūsim labai ilgai, todėl neturėjau laiko ją prisipratinti labiau. Sugavom su narveliu-spąstais ir pradėjom jos gydymą.

Paaiškėjo, kad katytei 4-5 mėnesiai, ir kad kojytės trauma jau nešviežia. Blogiausia, kad pažeistas nervas, ir jis niekada neatsistatys – vadinas, katytė niekada normaliai nesirems pėdute, o ramstysis pusiau sulenkta kojyte.

Žaizda, esanti riešo išorinėje pusėje, susidarius būtent todėl. Ši katytė nebegalės būti paleista laukan. Vienintelis būdas apsaugoti koją – apauti specialų batuką ir pabandyti pripratinti katytę vaikščioti su juo. Jei ji nesiteiks draugauti su batuku, teks kojytę amputuoti. Labai tikimės, kad amputacijos neprireiks.

Vargšei medžiotojai dabar tikrai nelengva – vizitai pas veterinarus, tvarsčiai, speciali antkaklė nuo žaizdos laižymo tikrai nepadeda jai pradėti labiau pasitikėti žmonėmis. Pakalbinus, leidžiasi glostoma ir laimingai murkia, tačiau vis dar yra baili. Vis dėlto pasitikėjimas auga ne dienom, bet valandom, jei tik yra laiko su ja užsiimti. Šiandien ji jau išdrįso ateiti pasėdėti ant kelių ir pamurkti, davė kasyt pilvuką, prisiglaudus užsnūdo – kaip laukinukei, nepilna savaitė iki tokio laimėjimo yra labai trumpas laiko tarpas, o tai teikia labai daug vilčių, kad ji tikrai taps miela namine katyte. Artėja atostogų pabaiga, ir turėsim iš sodybos grįžt Vilniun. Atsivežt katę ten, kur gyvenam, neturim jokių šansų. Ji dar vis šiek tiek ligoniukė, ir ateityje bus tinkama gyventi tik namuose.

Jai reik ramių ir kantrių šeimininkų, padėsiančių iš narsios savarankiškos medžiotojos virsti mylinčia namine katyte. Artimiausiu metu tikimės ją paskiepyti, o gal ir sterilizuoti- jei tik veterinarė pamatys, kad katytė pakankamai sutvirtėjo. Mūsų negąsdina nei kainos už gydymą, nei didelis atstumas, vežiojant katytę ne kur arčiau, o pas gerą specialistą. Labai apmaudu kad neturim kur jos laikyt Vilniuje. Esame sodyboje gydę ir globoję usūrinį šunį, suopį, kranklį,- niekas mums tada nenorėdavo padėti, visi, net veterinarai bijojo. Tačiau juos išgydėm ir paleidom, o šis mielas padarėlis gamtoje būtų pasmerktas. Jos vieta- pas mylinčius šeimininkus. Labai tikimės, kad juos surasim.

Kreiptis:  867292037, Karolina, el.p. tanarele@gmail.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius