Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 04

Veterinarai prašo visuomenės pagalbos siekiant padėti benamiams gyvūnams

Benamių gyvūnų likimas. Kelerius metus iš eilės Klaipėdoje siekiama sumažinti benamių gyvūnų skaičių gatvėse. Keičiantis šias paslaugas teikiančioms įmonėms, tvarka ir taisyklės liko tos pačios: pagal gyventojų skundą, gyvūnas turi būti sugautas ir apžiūrėtas specialistų.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Benamių gyvūnų likimas. Kelerius metus iš eilės Klaipėdoje siekiama sumažinti benamių gyvūnų skaičių gatvėse. Keičiantis šias paslaugas teikiančioms įmonėms, tvarka ir taisyklės liko tos pačios: pagal gyventojų skundą, gyvūnas turi būti sugautas ir apžiūrėtas specialistų. Ligotus bei agresyvius šunis ir kates tenka užmigdyti, o sveiki turėtų būti perduodami į globos namus. Tačiau, nauji gyventoji čia priimami nenoriai, nes gyvūnų globos namai yra perpildyti, trūksta lėšų maistui, o surasti naujus šeimininkus šiems gyvūnams dar sunkiau.

Imant gyvūną iš gatvės, kiekvienas nori apsisaugoti ir turėti garantiją, kad katė ar šuo bus sveika ir nepavojinga kitiems šeimos nariams. Tai reiškia, jog benamiams gyvūnams būtina atlikti keletą pagrindinių veterinarinių procedūrų, kurios, deja, nėra pigios. Nei gyvūnų gaudymo tarnybos, nei globos namai nepajėgūs atlikti kastracijos/sterilizacijos, nukirminavimo, skiepijimo visiems benamiams gyvūnams. Todėl, daugelį pagautų ir perduotų į globos namus gyvūnų laukia nepavydėtinas likimas - gyvenimas už grotų.

Padėti galime kiekvienas. Vienas iš Klaipėdos veterinarijos gydytojų, Linas Varanauskas, pasiūlė netradicinį būdą padėti spręsti šią problemą. Kiekvienas iki naujųjų metų atvedęs savo augintinį kastracijos ar sterilizacijos operacijai be jokių papildomų išlaidų gali padėti vienam benamiam gyvūnui. Operacijos pelną veterinarijos klinika skirs padengti vieno benamio gyvūno kastracijos ar sterilizacijos medikamentų bei priemonių savikainą, o pačią operaciją benamiui gyvūnui veterinarai atliks visiškai nemokamai. Po tokios operacijos gyvūnas greičiau sulauks dėmesio ir atras naujus šeimininkus.

„Skelbdami šia akciją tikimės visuomenės palaikymo. Tiesiog pasirūpindami savo augintiniu šiuo metu galite padėti ir vienam šuniukui ar kačiukui greičiau susirasti naują šeimininką. Net jei neturite augintinio, galite paskleisti šią žinią pažįstamiems ir atkreipti visų dėmesį į benamius gyvūnus. Nelikime jiems abejingi, juk artėja Šv. Kalėdos - stebuklų metas! Galbūt šios akcijos dėka beglobiai gyvūnai sulauks visuomenės dėmesio ir tai padės jiems susirasti naujus namus", - sako veterinarijos gydytojas Linas Varanauskas.

Kalėdinės dovanos gyvūnams. Lino veterinarijos klinika nuo kiekvieno skiepo ir profilaktinės apžiūros atideda po 2 lt į specialų vidinį fondą. Kalėdų išvakarėse, už sukauptą sumą bus pripirkta maisto bei skanėstų ir nuvežta į gyvūnų prieglaudą. Visa tai - bus dovana gyvūnams, kurie vis dar lauks savo naujųjų šeimininkų.

Veterinarijos gydytojas tiki, kad toks tarnybų, globos namų, veterinarų ir miesto gyventojų bendradarbiavimas galėtų tapti nuolatiniu, o ne vienkartine akcija ir padėtų išsaugoti daugelio gyvūnų gyvybę. Prie šios benamių gyvūnų gelbėjimo akcijos jau prisijungė dvi veterinarijos klinikos - Debreceno g. 5 („Lino veterinarijos klinika") iki Varpų g. 19 („Ekovet"). Visos kitos veterinarijos klinikos taip pat kviečiamos prisidėti prie šios socialinės akcijos esant galimybei. Informacija apie tai, kuriose klinikose vykdoma ši akcija, skelbiama www.vet-klinika.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius