Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 01

Vilniaus Abraomo Kulviečio vidurinės mokyklos bendruomenė lankėsi Lenkijoje

Ketvirtoji tarptautinio projekto kelionė įvyko spalio pabaigoje Lenkijoje, Vroclave.
Tarptautinė projekto nuotraukų paroda
Tarptautinė projekto nuotraukų paroda

Spalio pabaigoje grupė Vilniaus Abraomo Kulviečio vidurinės mokyklos moksleivių bei anglų ir vokiečių kalbų mokytojos. Čia vyko susitikimas su šalių partnerių atstovais - pedagogais ir moksleiviais iš Lietuvos, Lenkijos, Portugalijos, Ispanijos, Turkijos bei Rumunijos.

Susitikimo metu buvo smagu pamatyti jau pažįstamus veidus ir susipažinti su dar nematytais šauniais žmonėmis.

Visą savaitę gyvendami šeimose mokiniai turėjo puikią galimybę pažinti vietinių gyvenimo būdą. Susipažinti su kitomis tautomis ir pažinti jų kultūrą moksleiviai galėjo ir per žaidimus-užduotis. Pedagogams organizuoti analogiški susitikimai su kolegomis iš kitų šalių. 

Projekto dalyviai pasinaudojo tiesioginio bendravimo galimybe ir patikslino bendrai siekiamus tikslus, uždavinius, apsvarstė, kokie turėtų būti veiklos rezultatai, ir numatė penktojo bei šeštojo visų projekto siejamų mokyklų atstovų susitikimų datas bei vietas.

Viešnagės dienomis visi atvykę šalių partnerių atstovai vedė trumpas pamokėles Lenkijos, Ispanijos, Portugalijos, Rumunijos, Lietuvos bei Turkijos mokiniams ir mokytojams.

Lietuvos komanda pristatė savo pasirinktą temą: dainą - žaidimą „Du gaideliai“.

Susitikimo metu vyko ir trečioji tarptautinio Comenius daugiašalės partnerystės projekto iPHOTO-myPHOTO nuotraukų paroda, kuri buvo surengta pagrindinėje Vroclavo aikštėje esančioje bibliotekoje Dolnośląska Biblioteka Publiczna.

Lenkijos atstovai nuoširdžiai rūpinosi atvykusiais projekto dalyviais visose situacijose, domėjosi visomis šalimis, dėkojo už įdomius pristatymus, reprezentacines dovanėles, gražų bendravimą, bendradarbiavimą, pagalbą. Mokiniai, kurie gyveno šeimose taip pat buvo svetingai priimti ir jautėsi kaip namuose. Kai kurie mokiniai užmezgė glaudžius ryšius su šeimomis ir nutarė palaikyti ryšius ateityje bei atvykti į svečius.

Projekto dėka per labai trumpą laiką buvo užmegzti ne tik puikūs dalykiniai ryšiai, bet ir nuoširdūs, draugiški asmeniniai santykiai. 

Comenius programa yra Mokymosi visą gyvenimą programos dalis, kuri Lietuvoje administruojama Švietimo mainų paramos fondo. Projekto finansavimą remia Europos Komisija.
Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už jame pateiktos informacijos naudojimą.

 

Vroclavo enamiestis
Vroclavo enamiestis
Mokinių plakatas paskutiniąją viešnagės dieną
Mokinių plakatas paskutiniąją viešnagės dieną
Vroclvo senamiestis
Vroclvo senamiestis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius