Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2013 12 11 /16:20

Skaitytojų kelionės: Graso miestas Prancūzijoje – kvepalų sostinė

17 a. viduryje Grase (Prancūzija) iškilo trys parfumerių šeimos, kurios tapo trimis didžiausiais kvepalų namais – Gallimard, Fragonard ir Molinard. 19 a. pab. – 20. a. per. čia...
Kelias su nuorodomis
Kelias su nuorodomis
Temos: 2 Kelionės Kvepalai

17 a. viduryje Grase (Prancūzija) iškilo trys parfumerių šeimos, kurios tapo trimis didžiausiais kvepalų namais – Gallimard, Fragonard ir Molinard. 19 a. pab. – 20. a. per. čia gimė ir legendiniai „Chanel No. 5“ kvepalai. Tuo metu Grasas pasiekė savo aukščiausią tašką. Chanel, Rochas ar Dior Grase turėjo nuosavus gėlių laukus.

Nusprendžiau pasidalinti vietų vaizdais, kuriuos esu aplankiusi. Nesu didelė kelionių fanatikė (tiesą sakant, jei galėčiau tai keliaučiau po visą pasaulį, bet žinot, pinigai, universitetas ir panašiai...) ir esu aplankius tik Europos šalis, bet kai kurie miestai tikrai paliko įspūdį.

Šį kartą papasakosiu apie Graso miestą. Turbūt esate girdėję apie knygą „Kvepalai. Vieno žudiko istorija“? Yra ir tokio pavadinimo filmas. Taigi Grasas, galima sakyti, yra tos istorijos židinys. Jis yra Prancūzijoje ir, kaip turbūt jau supratote, ten yra kvepalų sostinė.

Grase yra daug kioskelių, perpildytų kvepalų, kvapniųjų aliejų, kvapniųjų vandenų, muilų ir panašiai. Pas mus kioskeliai atrodo kitaip... Beje, šis buvo pakelėje. Taip ir supratom, jog artėjam link Graso. Tik tuo metu labiau apsidžiaugus būčiau kokia užeiga, kur galėčiau nusipirkti atsigert.

Yra ir kalėjimas, visai netoliese miesto (nuotraukoje jį tikrai atpažinsite, juk su tokiom sienom joks kiemas nebūna).

Šiaip Grasas yra tikrai nelengvai randamas miestas. Tikrai atsibodo važinėtis pirmyn atgal kalnų keliais, kai GPS vis rodydavo važiuoti visokiais šunkeliais. Nekalbu apie pykinimą, kuris būna kai važiuoji vingiuotu keliu, kur kas 10 ar 20 metrų yra posūkiai. Bet visos tos kančios atsipirko.

Visgi nedaug kas ten užklysta. Tik važiuodama į Grasą sužinojau, kas ten per kraštas ir pagrindinę esmę, kodėl jis yra žymus. Gatvės ir oras nebuvo pritvinkęs kvepalų (pvz. „Chanel 5“), bet viskas tvarkinga, gražu ir labai šilta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius