-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 15

Konkursas Sava Roma – išsipildžiusi svajonė

        Vieną darbo dieną, turint kelias minutes poilsio, naršant interneto portaluose, staiga netikėtai randu antraštę, kurioje skelbiama, kad galiu laimėti kelionę į Romą,...
Romos miesto detalės
Romos miesto detalės / Medeino Čijauskaitės nuotr.
Temos: 1 Roma

        Vieną darbo dieną, turint kelias minutes poilsio, naršant interneto portaluose, staiga netikėtai randu antraštę, kurioje skelbiama, kad galiu laimėti kelionę į Romą, negalėjau patikėti, kad turiu galimybę šiam konkurse sudalyvauti ir bandyti laimėti sau ir savo brangiausiajam po vestuvinę kelionę.
        Apie Romą mano mintys skrajojo jau keletą metų, visada norėjau pajusti Jos didybę, pamatyti senovės architektūrą, pagaliau žinoti to posakio "Visi keliai veda į Romą" prasmę. Noriu stovėti Koliziejuje su savo vyru ir matyti savo akimis tos istorijos didybę, pajusti senovėje buvusių kovų ir pralieto kraujo dvasią. Būtume du maži žmogeliukai, kurie bando suvokti, kad kažkada čia buvo galingiausis imperija. Matau saviškio veidą, kaip jis trykšta džiaugsmu matydamas šį vaizdą, o dar galimybė pabūti Vatikane, kuriame buvo nukankintas ir palaidotas ŠV. Petras, kur buvo priimti lemtingi sprendimai, kurie pakeitė Europos likimą. Žinot iškart prisimenu skaitytą knygą "Davinčio kodas" norėčiau tuos vaizdus, kuriuos mintyse įsivaizdavau skaitydama perkelti į tikrovę ir pamatyti, kad autorius manęs neapgavo. Noriu pasivaikščioti Vatikano gatvelėmis, nueiti į Šv. Petro baziliką, ten pajusti krikščionišką dvasią, sukalbėti maldą už savo šeimą, juk daugybė žmonių tikinčiu į Dievą keliaują kaip piligrimai, kad pabūti Švenčiausioje vietoje, o dar galimybė pasigėrėti miesto panorama iš greta buvusios Angelų pilies bokštų, kokia turėtų būti romantika.
            Aš tikiu, kad kelionė mane praturtins dvasiškai, juk bus galimybė aplankyti Kapitolijaus antikinių skulptūrų muziejų, bei Vatikano muziejų, kuriame sukaupta viena didžiasuių meno kolekcijų, trykštu didžiausiu noru visą tai pamatyti.
            Paragauti Itališkos virtuvės, o maistas viena iš didžiausių mano nuodėmių, tad kelionė numanau būtų skani ir įspūdinga. Apie Romą galime rašyti ilgiausius laiškus ką norime pamatyti, bet svarbiausia, kad visą tą grožį galėtume pamatyti gyvai, o tada jau galėsim įspūdžius rašyti per savo patirtį, o tai daug vertingiau, nei parašyti savo svajonę, kuri atrodo, tik svajonė, be jausmų, kurie gali atsirasti, tik pabuvus Romoje.
            Tad būtinai įmesiu monetą į Trevi fontaną, kad galėčiau sugrišti į Romą dar kartą..... Irma

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius