-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 03 17

Konkursas „Sava Roma“: Italija – didelis aulinis batas!

Štai kaip aš pirmą kartą išgirdau apie Italiją. Kad būtų lengviau atsiminti, kur ji yra, dar mokyklos suole mokytoja taip apibūdino šios šalies formą. Nuo to karto man tai buvo...
Akimirkos iš Romos žiemą
Akimirkos iš Romos žiemą

Štai kaip aš pirmą kartą išgirdau apie Italiją. Kad būtų lengviau atsiminti, kur ji yra, dar mokyklos suole mokytoja taip apibūdino šios šalies formą. Nuo to karto man tai buvo Italijos apibūdinimas Numeris 1. Iki tada, kai šalį aplankiau pati.


Dar neseniai žiūrėdama nuotraukas iš kelionės plačiai šypsojausi. Dvi šviesiaplaukės draugės ir išmanusis žemėlapis – taip apibūdinčiau mūsų kelionę. Sužymėtos sostinės lankytinos vietos, mano krypčių nurodymai ir draugė su fotoaparatu rankoje. Ech... nuotraukų buvo virš tūkstančio. Tačiau labiausiai įstrigo ir mūsų pasakojimuose atsispindėjo nuostabūs balkonai su juose augančiais vaisiais, gatvės muzikantai nuostabioje „Baltojoje aikštėje“ (kaip mes ją pavadinome), daugybė drąsių balandžių, gladiatoriai, mielai sutinkantys nusifotografuoti, malonūs padavėjai gatvėje šaukiantys „Special discount for blondies!“ arba „Ciao, bella“, gyvos muzikos vakarai ir itališkas maistas (ir ledai!), labai drąsi su mumis sutikusi pozuoti žuvėdra ir netgi lietus (kurio aš šiaip negaliu pakęsti) toks šiltas, gatvės nuo jo – auksu blizga! O tas muzikantas su Cimbalo... sustingusi klausiau gal 10 minučių. Mano draugė vis kartojo: „Ak, kaip man patika šitie nesurūgę ir besišypsantys žmonės, kaip man patinka lietuviškai bandantys kalbinti suvenyrų pardavėjai ar su plačiausia šypsena veide pasitinkantys restoranų administratoriai, net kvapai.. kvepia Italija!“ Štai kas yra sava Roma, žmonės, emocijos, kvapai, garsai ir net gatvių pavadinimai.

Vaikščiojom paskutinį vakarą per lietų ir dainavom sau lietuviškas dainas, visi žiūrėjo ir šypsojosi. Tiesa, prieš miegą net itališkas laidas žiūrėjom, labiausiai įstrigo: „-Papà, che cos'è un orgasmo? -Musica instrumentale.“ :)

Gaila, kad tada pabūvoti teko vos pora dienų ir žiemos laikotarpiu. Labai norėčiau sugrįžti į Italiją, tik šįkart su savo vaikinu ir aplankyti ne tik sostinę, pavaikščioti ir kartu su gide jam aprodyti ne tik Romą, bet ir paplaukioti tuo mažu laiveliu Venecijos kanalais, nusifotografuoti šalia Neapolio panoramos ir pasibučiuoti amfiteatre (kaip Cezaris ir Kleopatra). Šiuo metu taupome bendrai gyvenimo pradžiai, daug dirbame ir kelionių planus deja, bet atidėjome. O taip vis svajojame atitrūkti, kur nors kur šilta, gražu. Pasidžiaugti vienas kitu kitoje aplinkoje, niekur neskubėti. Iš visos širdies tikiu, jog pasibaigus konkursui galėsiu pasakyt: „Zuiki, atsipūsk, mudu važiuojam į Italiją ir patikėk, ji mums taps sava!“

Greta

Dalyvaukite konkurse ir jūs! Laimėkite kelionių agentūros „Novaturas“ įsteigtą kelionę į Italiją. Daugiau apie prizą ir konkurso sąlygas skaitykite čia.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius