-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 17

Chaosas Vilniaus viešajame transporte: kas kaltas – bilietą kontrolės metu žymėjusi moteris ar ją įskundusi vilnietė?

Šį sekmadienį (06.16) 10 val. ryto Sietyno stotelėje (televizijos bokšto kryptimi), į darbą 11-u troleibusu skubantiems keleiviams teko regėti tikrą chaosą. Keleivių kontrolės...

Šį sekmadienį (06.16) 10 val. ryto Sietyno stotelėje (televizijos bokšto kryptimi), į darbą 11-u troleibusu skubantiems keleiviams teko regėti tikrą chaosą. Keleivių kontrolės patrulius troleibuse pasitiko didžiulis šurmulys. Beveik visi keleiviai šūksniais ir keiksmais užsipuolė, iš pirmo žvilgsnio, visiškai nekaltą moteriškę, kuri kontrolieriams „įdavė“ šalia stovėjusią kitą garbaus amžiaus moterį, kontrolės metu žymėjusią popierinį bilietėlį. „Visi šaukė, jaučiausi lyg skęstančiam laive“, – pasakojo 42-ejų metų Viršuliškių gyventoja V.Ž. Į sporto klubą skubėjęs jaunuolis piktinosi „sąžiningosios“ moters poelgiu ir ironiškai padėkojo jai už šitokį neva jos sukeltą „bardaką“.

Ar bilietą kontrolės metu žymėjusią moterį  įskundusi vilnietė pasielgė sąžiningai ar įžūliai – spręsti lieka  jums, nes iš visiškai netikėtai kilusio konflikto buvo akivaizdu tik tai, kad miestiečiai buvo labai nepatenkinti tokiu moters poelgiu. „Susidarė didžiulė troleibusų spūstis, žmonės vėlavo į darbus, net pati troleibuso vairuotoja rodė nepasitenkinimą dėl to, kad gerokai atsiliko nuo savo darbo grafiko. Ji net bandė išprašyti kontrolierius, bei tariamai, dėl bilieto žymėjimo kontrolės metu nusikaltusią moterį, laukan, tačiau ši laikėsi už turėklų ir visus tikino niekur iš ten nesitrauksianti“, – pasakojo vienas Jurgio Matulaičio stotelėje į troleibusą įlipęs vyriškis.

Tačiau paanalizuokime ir kitą šio konflikto pusę – bilietą kontrolės metu žymėjusi moteris, anot liudininkų, į troleibusą įlipo Spaudos rūmų stotelėje ir buvo ką tik iš vairuotojo nusipirkusi popierinį bilietėlį, kai kontrolė kitoje Sietyno stotelėje „šturmavo“  troleibusą. Taigi galime pasvarstyti, galbūt dėl to kalta VVT atsiskaitymo už viešojo transporto paslaugas sistema? Juk ankščiau popierinį bilietėlį buvo galima nusipirkti iš anksto spaudos kioskuose, esančiuose didžiosiose stotelėse. Panašu, kad garbaus amžiaus moteriškei sudėtinga persiorientuoti į vis besikeičiančią viešojo transporto sistemą, bei elektroninių bilietų įvedimą.

Netikėtas incidentas baigėsi vairuotojai nuleidus troleibuso „ūsus“ ir paprašius keleivių persėsti į kitą troleibusą. Vis dėlto, bilietą kontrolės metu žymėjusi moteris buvo nubausta. 

Ikrauk.lt susisiekė su Všį „Susisiekimo paslaugos“ kontrolės skyriaus vadovu Daniumi Rinkausku, kuris pateikė savo komentarą aprašyta tema.

„Keleivis privalo pasižymėti bilietą stotelėje kurioje įlipo, tai numatyta ir viešojo transporto naudojimosi taisyklėse, nes nėra galimybės nustatyti, ar keleivis įlipo prieš tai buvusioje stotelėje, ar jau važiuoja kelias stoteles. Džiugu, kad miestiečiai vis dažniau informuoja apie pažeidėjus, kuriuos patys pastebi. Natūralu, kad mokantys už pravažiavimą netoleruoja tų, kurie nori pagudrauti ir bilietą atsižymėti tik pamačius keleivių kontrolę. Visuomenėje pamažu ugdosi nepakantumas važiuojantiems be bilieto. Šiai moteriai, kuri pranešė kontrolieriams apie pažeidėją, mes norėtumėm padėkoti“, - sakė D.Rinkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius