Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 11 21

Kodėl neįmanoma prisiskambinti į Valstybinę mokesčių inspekciją?

Skaitytoja Lina, ketvirtadienį kaip ir daugelis mokesčių mokėtojų gavusi VMI pranešimą, penktadienio rytą bandė prisikambinti inspektoriams, bet nesėkmingai.
Įvykio vietoje
VMI / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Skaitytoja Lina, ketvirtadienį kaip ir daugelis mokesčių mokėtojų gavusi VMI pranešimą, penktadienio rytą bandė prisikambinti inspektoriams, bet nesėkmingai.

„Sveiki įdomu, ar čia tik man taip sunku prisiskambinti į VMI? Darbo valandos internete nuo 8.00 val, skambinu kokią valandą – arba užimta, po to nekelia, arba nėra laisvo konsultanto ir kokiais keturiais tel. numeriais tas pats... Nesuprantu, nes atmetė mamos FR0512 formą, gal jie bendrauja tik e-laiškais?“, – rašo Lina.

VMI komunikacijos vadovas Darius Buta taip komentuoja situaciją:

VMI informuoja, kad gyventojams, kurie šiemet teikė prašymus paremti įvairias organizacijas ar politines partijas, vakar VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje pateikė informaciją, ar jų skirta parama buvo pervesta paramos gavėjams.

Dalis mokesčių mokėtojų šiandien apie tai dar nori pasikalbėti ir su VMI Mokesčių informacijos centro 1882 konsultantais. Būtent dėl to kai kurie gyventojai turi šiek tiek palaukti, kol konsultantai jiems išsamiai galės paaiškinti paramos nepervedimo priežastis.

Ne visų žmonių pateikti prašymai buvo įvykdyti, nes dalis rėmėjų dar turi patikslinti pateiktas gyventojų pajamų mokesčio deklaracijas, dalis prašymų bus neįvykdyta, nes praėjusiais metais gyventojas tiesiog nemokėjo gyventojų pajamų mokesčio, nuo kurio skaičiuojama parama arba buvo skiriami pinigai organizacijoms, kurios neturi paramos gavėjo statuso. Dalis gyventojų prašymų skirti paramą liks neįvykdyti, o lėšos nepervestos, nes prašymų teikėjai neužpildė, nors privalėjo, gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų arba jas pateikė pavėluotai.

Nors VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje pateikė išsamią informaciją bei priežastis, kodėl prašymas patenkintas nebuvo, dalis mokesčių mokėtojų šiandien apie tai dar nori pasikalbėti ir su VMI Mokesčių informacijos centro 1882 konsultantais. Būtent dėl to kai kurie gyventojai turi šiek tiek palaukti, kol konsultantai jiems išsamiai galės paaiškinti paramos nepervedimo priežastis. Siekdama kuo greičiau aptarnauti mokesčių mokėtojus, VMI jau skyrė papildomų konsultantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius