-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 09 /21:26

„Kolorado vabalas“ ant taksi veidrodėlio: užgauti lietuvių patriotiniai jausmai gegužės 9-ąją

Šiandien važiuodama į darbą supratau, kad kai kurie Lietuvos piliečiai rusai visiškai negerbia šalies, kurioje gyvena. Vilniuje, leidžiantis Ukmergės gatve centro link, negražiai...
Kolorado vabalas
Kolorado vabalas / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Šiandien važiuodama į darbą supratau, kad kai kurie Lietuvos piliečiai rusai visiškai negerbia šalies, kurioje gyvena.

Vilniuje, leidžiantis Ukmergės gatve centro link, negražiai užlindo prieš mano automobilį „Taksi 1424“. Tačiau labiau papiktino ne toks vairuotojo atliktas manevras, bet tai, kas buvo automobilyje – Rusijos vėliava ir ant veidrodėlio Georgijaus juostelė.

Na, jei tau ši gegužės 9-osios šventė tokia brangi, tai ir laikyk po marškiniais tą juostelę, bet, kodėl aš turiu matyti to vairuotojo pažiūras?

Į tokį taksi nelipčiau ir aš, kaip pasielgė ir gerb. Paulius Kovas. Kadangi šio taksi iškvietimo numeris yra padidinto tarifo, nepagailėjau tų 2 Lt už minutę ir paskambinau. Pasakė, kad vairuotojai dirba pagal patentą ir jie nieko negali padaryti. Bet po gerb. P. Kovo pasipiktinimo ir straipsnių visuose naujienų portaluose, gal gali padaryti išvadas ir ši firma?

Skaitytojos skundą komentuoja įmonės „Taksi 1424“ direktoriaus pavaduotojas Virginijus Kukalis:

„Mums svarbi kiekvieno kliento nuomonė, todėl dėkojame gerb. Ramunei Giknienei už išsakytas mintis. Iš tiesų, istoriniai simboliai – skaudi tema, ypač tvyrant įtampai Ukrainoje. Todėl skirtingos nuomonės apie istorinį apdovanojimą  – Georgijaus kaspiną – natūralus reiškinys, būdingas demokratinei visuomenei. Būtent dėl šios priežasties reikia gerbti ir tuos žmones, kuriems šis simbolis brangus.

Norime informuoti, kad buvo susisiekta su vairuotoju M.Skvorčinskij, kuris vykdo individualią veiklą. Supraskite, kad jis nieko nenori įžeisti ar įskaudinti. Jam Gegužės 9-oji yra labai svarbi dėl asmeninių priežasčių. Antrajame pasauliniam kare žuvo šio žmogaus senelis ir giminės. Jis pasikabinęs tas juosteles savo automobilio viduje tokiu būdu pagerbė dieną, kai baigėsi karas, kurio metu žuvo daugiau nei 60 mln. žmonių. Toks vairuotojo poelgis nėra niekaip susijęs su nepagarba Lietuvai ir Lietuvos žmonėms.

Džiaugiamės, kad gyvename demokratinėje šalyje, kur kiekvienas gali turėti savo nuomonę ir išsakyti ją civilizuotais būdais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius